Jeg var ingen fan av Europe under deres storhetstid, midt på 80-tallet, og har heller ikke blitt det i senere tid. Bandet la opp i 1992, eller tok ihvertfall en lengre pause, og hvis man ser bort ifra en enkelt opptreden på nyttårsaften 1999, så kom de ikke sammen igjen før i 2003.
De har totalt gitt ut 10 studioalbum, hvorav 4 stykker i nyere tid. Det siste albumet, War of Kings, kom ut i 2015.

 photo Europe_Therese Wangberg_001_zpstxlhbiia.jpg

Det er ikke fullt foran hovedscenen, men det er ganske mange som har møtt opp. Det er sikkert en del fans, i tillegg til mange som har kommet av ren nysgjerrighet. Jeg mistenker at Europes største fan kan sees nærmest scenekanten, nemlig vokalisten selv, Joey Tempest – eller kanskje det er mest Joey Tempest han er fan av - idet han svinger seg frem og tilbake over scenen mens han slenger og jokker på rundt på det hvite mikrofonstativet sitt.
Er det kanskje samme stativ som Dee Snider brukte på Tons ifjor...?

Mannen virker ihvertfall rimelig høy på seg selv, men det er ingenting å si på entusiasmen og energien som framvises på scenen. Gitarist John Norum får også lov å vise seg fram litt, og det er tydelig at han fortsatt vet hvordan man skal traktere et strengeinstrument.

 photo Europe_Therese Wangberg_003_zpsgj5fzcy1.jpg

Jeg har forstått det sånn at Europe har fått et oppsving i USA pga en tv-reklame de er med i. Kanskje de burde prøve det samme her i Europa også..?

Det kommer vel neppe som noen overraskelse på publikum at settet avsluttes med stor-hiten The Final Countdown, og det bringer fram smil og glede blandt publikum, som hopper, danser og synger med, før glam-rockerne forsvinner av scenen.

Alle bilder: Therese C. Wangberg