Det kan virke som om religion står i høysetet på denne, festivalens siste dag. Amon Amarth som representant for den Norrøne Odins-troen, Joey Tempest og Dave Mustain dekker kristendommen og Behemoth inspirerer til satanisme..?

Megadeth er, av 'The Big Four', bandet jeg har sett færrest ganger. Jeg liker mye av musikken dems, men har en noe blandet erfaring med live-opptreden dems. Sist jeg så dem, på Sentrum Scene, var ingen enorm opplevelse, men har fått høre i ettertid at vokalist Dave Mustain visstnok ikke trives på Sentrum.

 photo Megadeth_Therese Wangberg_002_zps8soxfsg0.jpg

Konserten i Halden idag er langt bedre, og ny-kristne Mustain stiller for engangs skyld ikke i hvit skjorte. De åpner showet med Hangar 18, etterfulgt av The Threat is Real. Neste låt ut, Tornado of Souls blir dedikert til Nick Menza, som døde av hjertefeil, på scenen, tidligere iår. Menza spilte trommer i Megadeth i over 10 år.

Rattlehead fra debutalbumet Killing is my Business.... følges av tittelsporet på deres nyeste skive Dystopia, som kom ut iår, deretter Wake up Dead fra Peace Sells..., In My Darkest Hour fra So Far, So Good...

Låta Sweating Bullets fra det Grammy-nominerte albumet Countdown to Extinction, et album som er noe mere melodisk enn de tidligere utgivelsene dems. Dette albumet inneholder også låter skrevet at samtlige medlemmer i bandet. Tilbake til Dystopia igjen spiller de Fatal Illusion, før det følger to sanger fra Rust in Peace Dawn Patrol og Poison Was The Cure, så ett hopp tilbake til Dystopia med Poisonous Shadows.

 photo Megadeth_Therese Wangberg_001_zpsfkwnzwpk.jpg

Det mange kanskje ikke vet om Megadeth er at Mustain la bandet på hylla i 2002, blant annet pågrunn av en obskur nerveskade i venstrearmen, som følge av at han sovnet med armen over en stol på et rehab-senter, etter han fikk et tilbakefall til narkomisbruk.

Men hvis ryktene stemmer, så har han nå bedre kontroll på både narkotika- og alkoholsuget - ihvertfall er det tydelig at Megadeth idag lever i beste velgående, idet de kliner til med to publikumsfavoritter Symphony of Destruction og Peace Sells før de avrunder, ikke overraskende med stor-hiten Holy Wars... The Punishment Due

Selv om det ikke er festivalens største konsertopplevelse, synes jeg dette var fett, jeg koste meg!

Alle bilder: Therese C. Wangberg