Celtic-rockerne som setter standarden band som Dropkick Murphys har fulgt opp, gjestet Oslo og Norge for første gang siden Slottsfjell i fjor. Publikum ble lovet fest og dansestemning i forkant, og bandet leverte dobbelt så mye moro, som de kalte det selv, ettersom oppvarmingsbandet hadde avlyst på grunn av sykdom.

De åpnet med tittelsporet fra Drunken Lullabies før de fortsatte med enda et nummer fra skiva, som de fleste hadde hørt, Another Bag of Bricks. Det irskamerikanske sjumannsbandet som startet som husbandet til Los Angelespuben Molly Malone har fem studioalbum og en bred katalog å ta av.

Høydepunktene kommer i fleng, og er ikke nødvendigvis bare musikalske. Hvor mange band deler ut øl fra raiderne sine til publikum? Eller tar seg tid til å lese opp en hilsen til et nygift par? I tillegg dedikerte de ikke en, men flere låter til nylig avdøde, først til Lemmy Kilmister, og så vokalist Dave King sin mor, som han forøvrig tror er på fest med Lemmy et sted, "enten der oppe eller der nede, alt jeg vet er at de har det gøy", humrer Dave. Stemningen er oppunder taket, og vaktene har mer enn nok å gjøre med å få unna flyvende ølglass og crowdsurfere.

Band som Flogging Molly har forlengst fått musikalsk fotfeste i publikum. De synger jordnært om ting alle kan relatere seg til, politiske temaer og generelle samfunnsdilemmaer, i tillegg til temaer som omhandler Irland og den militære kampen som har pågått der i årevis. Alle synger med til sanger de kan, det danses og det skåles. Kosfaktoren er høy, men særlig under sanger som Kilburn high road og Float tar folk fullstendig av. Akustisksettet der bandet får flekset de musklene som gjorde de kjent i utgangspunktet slår det gnister av, Saints and Sinners og helt nye The hands of John L. Sullivan er intet mindre enn fantastiske. Kvelden er en av de sjeldne, en av de konsertene der man er oppriktig lei seg for at det er slutt. Dave King er enig. - Mesteparten har vært festivaler på denne turneen, men du kan virkelig ikke slå dette!

Hjemmeside
Wikipedia
Facebook
Youtube