Når legender som Anthrax kommer på besøk, er det bare å kjenne sin besøkelsestid. Det gjør selvfølgelig vi, og gleder oss stort når en av «The Big Four» besøker Bergen og USF Røkeriet. For de uinvidde; «The Big Four» er altså bandene som skapte hele thrash-sjangeren, Metallica, Slayer, Megadeath og Anthrax.

Når klokken er litt over ni, observerer jeg et par stykker som rister på hodet og vurderer å gå hjem. Da er det nemlig en time siden de skulle stått på scenen. Og det skal gå enda en halvtime før bandet fra New York dukker opp. De to misfornøyde fyrene er fremdeles tilstede og virker å ha glemt all frustrasjon ganske fort.

Stemningen når veldig fort store høyder når de serverer gamle godbiter, godt blandet sammen med låtene fra deres ferske album For All Kings. Frontfigur Joey Belladonna og riffleverandør Scott Ian tar seg som vanlig av den direkte kontakten med publikum, en oppgave jeg absolutt vil hevde at Scott Ian gjør best. Nå skal det også nevnes at for meg, er nevnte Ian nerven i bandet. De har skiftet bandmedlemmer noen ganger opp gjennom årene, men Scott Ian er liksom delen som ikke lar seg skifte ut. Han ser kulest ut, snakker kulest og spiller tøffest.

Selv om det funker godt når de spiller låter som You Gotta Believe, Monster at the End og Evil Twin fra det ferske albumet, er det ingen tvil om at det er de gamle slagerne som skaper størst begeistring. Selvfølgelig. Perler som Caught in a Mosh, Madhouse og Indians blir vinnerne i kveld.

Når alt dette positive er sagt; det blir dessverre aldri noen stor konsertkveld for meg. Det er riktignok stort å få se gamle helter live i Bergen og de leverer trygt og godt på scenen. Likevel mangler de i 2016 det lille ekstra som gjorde dem til giganter på åttitallet. Vokalt fungerer Belladonna godt, men som scenepersonlighet faller han litt gjennom. Bandet dundrer i vei og gjør det ganske plettfritt. Men som tidligere nevnt, er det kun Scott Ian som stikker seg ut i positiv retning. Den mannen er og blir fet, men Anthrax kan ikke flyte bare på det.

Avslutningsvis forteller Ian oss at de kommer tilbake til Norge neste år, på en skikkelig headlinertour. Det er store sjanser for at jeg dukker opp igjen da, og da håper jeg at de har steppet up gamet.

Foto: Roy Bjørge