Hardrockduoen Pil & Bue består av Petter Carlsen og Aleksander Kostopoulos. Da de i 2014 slapp debuten sin Push Start Button, ble det skrevet i avisa Nordlys at bandet manglet særpreg og burde ha holdt seg på gutterommet sitt.

I Januar i år slapp duoen sitt andre album til helt andre mottakelser. Kanskje har de tatt opp noen triks fra den lett sammenlignbare duoen Royal Blood. De har i hvert fall klart å fange lytteren på et helt annet nivå med sin ferske utgivelse Forget the past, let’s worry about the future.

Det er heller da ingen tilfeldighet at brorparten av låtene de spiller i Kristiansand er hentet derfra. Et av unntakene er You Win Again som åpner ballet på en fin måte. Det fastslås med det samme at vokalen til Petter Carlsen står for akkurat den rekkevidden og storslåttheten man håper på etter å ha hørt bandet på plate.

Mye kan sies om Carlsens vokal, og det er med få unntak positive ord. Det skal sies at han får noe startvansker på på Shakkakka og No is the answer som til tross for det blir blant konsertens høydepunkter. Under begge låtene spiller de seg opp og gir Måkeskrik det trøkket festivalen fortjener. Det skal også nevnes at vokalen på flere av låtene er svært utfordrende, men likevel utføres med stor dyktighet.

 photo Pilampbue2_zpshdotgpna.jpg

Allerede 25 minutter før konserten begynner, er duoen på scenen for å varme opp både seg selv og publikum. Det gis allerede en smakebit på riffet av nevnte Shakkakka, konsertens andre låt, som virkelig starter showet. Her taler riffet for seg og låta bygger seg opp til en formkurve det er vanskelig å stå stille til.

Et overraskende høydepunkt blir låta Fear Flee Freeze Fight. Det er en låt som når refrenget starter, pumper kompromissløs rock utover bendiksbukta. Når de to står ansikt til ansikt og drar til på refrenget, glemmer de alt annet og oppnår en storslått synergieffekt. Det resulterer i en røket streng fra Carlsens gitar til unison tilgivelse.

Omgivelsene tatt i betraktning blir konserten en svært positiv opplevelse. Det er ikke bare lett å få en gjeng sørlendinger med «tean i tanga» opp på tå, på en solrik ettermiddag. Likevel går Pil & Bue til verks med en herlig innstilling og ender likedan. Konserten avsluttes på bortimot perfekt vis med låta Fire som byr på alt en avslutningslåt skal ha. Låta svaier mellom de taktfaste trommepartiene og de kraftfulle refrengene. Det overbevisende budskapet «You can only be as good as it gets» sitter til slutt godt igjen som noe å ta med seg videre.