Med sine tre album på like mange år er spidergawd godt på vei i fremadstigende kurve. Med ekte, hardbarka rockemusikk har bandet nå opparbeidet seg et stadig bedre grunnlag å lage setliste av. Deres ferskeste utgivelse Spidergawd III har blitt omtalt som årets potensielt beste rockeplate, og det er herfra vi får det meste av dagens materiale.

Det er vanskelig å trekke frem høydepunkter når bandet leverer på et såpass stabilt godt nivå. Spidergawd er utvilsomt blant dagens beste norske rockeband. De hviler ikke et sekund på scenen og det leveres en solid oppvisning i samspill og rock slik den skal være, som om det skulle vært den største selvfølgelighet. Skal man likevel trekke frem noen enkeltlåter vil jeg si Best Kept Secrets kommer svært godt til sin rett i livesammenheng. Den har lekenheten og drivet som får med publikum. Samtidig er det utrolig kult at bandet velger å fremføre Lighthouse i sin helhet.

Et fint øyeblikk skapes så når vokalist og gitarist Per Borten drar i gang Is All She Says i ensom majestet. Som flere andre låter gjøres den ikke helt som på plata, uten at det gjør noe. Per Borten får i meget stor grad vist hvilken eminent gitarist han er og hvilket spekter han spiller på. Det nærmest sløses (i god betydning) med soloer og du kan se han har full kontroll når han slenger med et par lavtsvingende hoftebevegelser på kjøpet.

Trommis Kenneth Kapstad har også en herlig tilstedeværelse på scenen. Trommesettet får en sentral plass fremme på scenen og det er ingen tilfeldighet. Sulten i blikket hans sier det meste om hvor mye denne musikken betyr. Noe sier meg også at mannen har god kondis når han terroriserer trommesettet slik han gjør.

 photo spidergawd2_zpsor3jwyal.jpg

Det ser ut som Spidergawd har vært i gamet en evighet selv om de i hvert fall som band ikke har det. Man kan uansett ikke stikke under en stol at dette er et knippe eminente rockemusikere som ved hva samhandling betyr. Man får ikke så alt for mye mer enn forventet, men så forventer man også mye, med god grunn.