Når Of Monsters And Men kommer til Grimstad, er det ikke helt uten forventninger. Da Skral er på samme turneliste som blant annet festivalene Glastonbury og Latitude, så er headliner-status en selvfølge.

Bandet har kun gitt ut to plater, men til gjengjeld har disse være svært suksessrike. Det islandske bandet har fått noe vinterlig og vakkert over etter deres siste plate Beneath The Skin selv om de samtidig bærer tydelige spor fra den folkelige indie-popen de debuterte med på My Head Is An Animal.

Det er litt vanskelig å forstå valget om å starte konserten med låta Thousand Eyes som er blant de mindre kjente og mer rolige. Her får de straks noe å jobbe seg opp fra, men klarer etter hvert det. Det blir etter hvert en fin mix av kald og vakker islandsk stemning, og det mer folkelige.

 photo of monsters and men 3_zpszfayp5ey.jpg

Høydepunkter fra Beneath The Skin får vi med allsangvennlige Crystals og vakre I Of The Storm selv om sistnevnte har noen små taktvansker i starten.

Det er da et lurt trekk å spare noen av de eldre og mer kjente låtene til slutt for å ende på en god tone. Little Talks skaper som forventet kjempestemning og går over i et klassisk islandsk EM-rop som tar med seg stemninga til låta Six Weeks. Selv om publikum nok da føler de fikk det de kom for så tar bandet to låter encore til stor applaus.

 photo Of monsters and men 2_zpsdyiyiyyp.jpg

Etter en stigende kurve glemmer man etter hvert den litt treige starten som var og at det nå begynner å bli kaldt. Den islandske gjengen på hele 9 personer har spilt natten inn på etter hvert varmt og energisk vis.