Sondre Justad bruker morsmålet til å formidle ærlige tekster om kjærlighet, og det er han ikke alene om. Særegenhet er det uansett ikke vanskelig å finne hos Justad. Den utpregede dialekten og hans sjarmerende tilstedeværelse skaper en fin stemning på Groos.

Det tar litt tid å komme i gang. Først er det tekniske problemer som gir flaks i uflaks. Justad kommer 25 minutter for seint på scenen grunnet tekniske problemer, men kan i hvert fall trøste seg med at regnet har forsvunnet i løpet av forsinkelsen. Det kan nok være publikum var litt preget av det pøsende regnet og ikke var kommet helt i gang med dagen enda.

Selv om Justad ikke klarer å lokke frem sola, så klarer han i hvert fall å få frem litt varme. Han har mange fine poplåter å by på og fremfører de med sjarm og energi. Lovte dæ og Tilbake sammen med litt lysere skyer, er med på å trekke folk mot scenen. Midtveis blir det så noe tamt, før høydepunktene kommer på rams.

 photo sondre justad 2_zpstfxzssvn.jpg

Tida vi bare va får Justad frem historiefortelleren i seg og viser store formidlerevner. Her hadde sola fortjent å komme frem. Det avsluttes deretter sterkt med hans to største hits Nu Har Du Mæ og Riv I Hjertet til stor begeistring. Det er ikke umulig at det faktisk settes ny Skral-rekord i crowdsurfing, hvilket Justad selv er med på til varierende hell. Det er nok ikke muskelkraft som preger de første radene blant publikum i størst grad, men Justad skal absolutt ha for forsøket.

Alt i alt sitter vi igjen med en fin konsertopplevelse og en koselig stund. Samtidig har jeg følelsen at det ligger et noe uforløst potensiale hos denne unge sjarmøren, så en gang i fremtiden vil han nok spille solen frem.