Først dukket bandet The Rattlesnakes opp på scenen, der sto de å ventet da frontfigur Frank Carter entret Baglerscenen i en kledelig blomstrete dress for anledningen. Bandet slår første akkord og Fangs blir kastet ut til publikum.

Det må være festivalens mest eksentriske og energiske frontfigur som kaster seg rundt både på og foran scenen denne torsdags ettermiddagen. Frank Carter har en unik tilstedeværelse og kontakt med sitt publikum. I starten virker det ikke som om så mange blant publikum er klar over at han liker å være like mye blant dem som oppe på scenen, men de blir fort med og både kaster seg rundt med han i "pitten" å løfter han opp, mens musikken og låtene fortsetter for fult. Trouble og Juggernaut kommer tidlig i settet og sitter som et skudd. Lydmannen skal ha skryt for jobben som blir gjort på denne konserten, for her er både vokal og instrumenter krystallklare.

Frank prøver å starte en stor "circle pit" og blir ikke fornøyd før et titals publikummere tar noen runder fra scenen og opp bak miksepulten. Det er umulig å ikke la seg fascinere og rive med av denne mannen, og når låtmaterialet i tillegg er såpass sterkt så blir det en svært hyggelig ettermiddag foran Baglerscenen.

Frank Carter, er kanskje mest kjent fra tiden i punk/hardcore bandet Gallows, mens sist han sto på scenen på Slottsfjellfestivalen var det med det mer melodiøse pop-rock prosjektet Pure Love. Sammen med The Rattlesnakes er han tilbake i et mer agagresivt punk-landskap, men han har tatt med seg det melodiøse aspektet fra Pure Love. Frank Carter er i 2016 rett og slett en bedre vokalist, enn han var i tiden med Gallows. Den aggressive skrikingen er der fortsatt, men han blander det med en sår vokal som styrker dette nye låtmatriale.

Vakre Beautiful Death og avslutningen I Hate You - der han får med seg store deler av publikum til å skrike "I hate you, and i wish you would die" - er to høydepunkter.

Frank Carter vinner veldig mye på tilstedeværelse og energi og The Rattlesnakes skaper et tight og vellspilt lydbilde. Til Høsten skal de spille på Parkteateret i Oslo, der vil det være et mindre og mer dedikert pulikum som kjenner flere av låtene - noen som også bør hjelpe til at det kan bli en enda bedre konsertopplevelse

Frank Carter brukte sin avsatte tid godt til å nok en gang bevise at han er best i klassen i det an driver med, og han vant nok over noen nye fans som kommer til å ta turen når han snart besøker Oslo.

Foto: Slottsfjell/Christian Hassum