London-bandet Wolf Alice fikk den noe utakknemlige jobben å ta over stafettpinnen etter Grimes’ dansefest på scenen ved siden av, og det tok litt tid før publikum klarte å omsette seg til den nye stemningen og musikken. Men da kvartetten, med Ellie Rowsell i spissen, hadde fått spilt en liten stund, ble de fremmøtte mer varme i trøya og klare til å ta innover seg musikken. Wolf Alice spiller en grungy indierock, men spiller på mange strenger innad i sjangeren. Fra det helt rene og klare til det mørke og skitne.

Med ett studioalbum og mange EP-er og singler under beltet, har bandet - til tross for at de er et relativt nytt navn her til lands - en god back catalogue og plukke av, og torsdag ettermiddag fikk vi en god blanding låter servert. Vokalist Ellie har en stemme med stort spenn og får med minimale anstrengelser låtene til å forandre karakter underveis. Ellers gjør ikke bandet stort av seg, med unntak av bassist Theo Ellis, som gjerne pumper opp publikum litt underveis.

picture

Foto: Alyssa Nilsen


Wolf Alice har turnert mye i sin karriere, blant annet med The 1975 som spiller på Slottsfjell i kveld, og låter som You’re A Germ fikk Slottsfjellspublikumet til å synge og danse med foran scenen. Et av konsertens høydepunkter var låta Bros, en låt som har blitt sluppet som singel to ganger, én gang mens bandet var helt i startfasen, og så i en ny versjon da debutalbumet My Love Is Cool ble sluppet i fjor sommer.

Også Freazy og The Wonderwhy var låter som fikk publikum til å danse i sommerkvelden, og selv om det langt var fullt foran scenen, var det såpass tydelig at de som var møtt frem koste seg, at det til og med ble kommentert av Theo Ellis. Han ville nok gjerne ha sittet på gresshaugen og kost seg med en rosé han også.