Bendik, eller Silje Halstensen som hun også heter, har hatt et travelt 2016 sålangt, med album og singelslipp, turnéer og festivalopptredener, og i går var det Slottsfjells Baglerscenen som sto for tur. En god mengde mennesker hadde møtt opp den solfylte lørdagsettermiddagen da Bendik med band tok til scenen.

Med tre album under beltet har Bendik tatt kritikerne med storm, og den unike blandingen mellom skimrende sart - men likevel sterk - sang, pop og elektronika, gjør seg minst like godt live som på plate. Med seg på scenen har hun fullt band, noe som gjør hele liveopplevelsen organisk og fullstendig. Musikerne på scenen er samstemte og backer opp vokalen på en strålende måte, uten å ta for stor plass visuelt sett. Visuelt er det nemlig også et flott show vi får se, med fine lys og farger som omkranser en levende Silje som det naturlig midpunkt.

picture

Foto: Alyssa Nilsen


Men musikken er hovedfokus, og i løpet av konserten fikk vi demonstrert styrken til Bendik med band. Låter som Bli her, Evig Limbo og Mørket Føles mørkere ble servert med lidenskap og spilleglede, og til tross for at det gir topp festivalstemning å stå i solsteken på Slottsfjellet med en øl i hånden og oppleve musikk, kunne man nok gjerne ha sett for seg at Bendik hadde fått spille litt senere på kvelden, slik at lyset hadde passet litt bedre med atmosfæren i musikken.

Likevel var det et flott sett vi fikk servert, og et publikum som jublende bekreftet at de også var krigere på spørsmål fra Silje, fikk høre konsertens høydepunkt i nettopp låta Krigere.