Å ta farvel med de store scenene i Whitesnake-sammenheng, er kanskje det lureste karrieretrekket David Coverdale (64) kan gjøre nå.

Konsertene på Sentrum Scene denne uken, er nemlig det skraleste 64-åringen har gjort på norsk jord. Og det tatt i betraktning at Whitesnake og Coverdale aldri var i Norge da både populariteten og stemmen var på topp på siste halvdel av 80-tallet. Da han først kom til Norge i 1997, var stemmen allerede skutt i stykker.

Whitesnake photo 20160727_0359_zpsbiiegzz8.jpg

Men uansett, denne ukens avskjedskonserter (og vi må inderlig håpe at de var akkurat det) inneholdt Whitesnakes "Greatest Hits". Og da snakker vi perioden fra 1984-1990, og ikke fra 1978 og utover, da de feiteste bluesrock-låtene kom, som Love Hunter, Walking In The Shadow Of The Blues og Ready An' Willing.

Siden 2003 har Coverdale turnert under Whitesnake-fanen på begge sider av Atlanteren igjen, og da er det hårspray-repertoaret som har stått på menyen. Og selv om besetningen har forandret seg like mye som den ellers har gjort gjennom karrieren, er gamle ringrever som gitaristen Reb Beach (fra bl.a. Winger og Dokken, i Whitesnake fra 2003) og trommis Tommy Aldridge (Ozzy Osbourne Band, Black Oak Arkansas, Whitesnake fra 1987-1991, og fra 2003-2007) fremdeles i rekkene. Bandet ellers er komplett med eks-Night Ranger-gitarist Joel Hoekstra, bassist Michael Devin og bandets ferskeste medlem, keyboardist Michelle Luppi.

Whitesnake photo 20160727_0122_zpse8jukl8x.jpg

For de som plukket opp Whitesnake under det internasjonale gjennombruddet i 1987 ble det en praktaften i Oslo, iallefall på papiret. Bad Boys, Give Me All Your Love, Is This Love?, Crying In The Rain, Still Of The Night og MTV-favoritten Here I Go Again var alle med i tillegg til et par av låtene som kom på albumet etterpå; The Deeper The Love og Judgement Day fra Slip Of The Tongue (1989).

For oss som har vært med lenger, var både Slide It In, Slow An' Easy og Love Ain't No Stranger med fra 84-albumet i tillegg til en liten visitt til Ain't No Love In The Heart Of The City og Fool For Your Loving.

David Coverdale var ikke snill mot sitt eldre jeg da han spilte inn disse låtene på 80-tallet. For selv om han har justert ned toneartene flere hakk opp gjennom årene, låt det ikke pent når den aldrende kastratsangeren skulle opp på øverste hylle.

Whitesnake photo 20160727_0481_zpsemqckzin.jpg

Han sang heller ikke pent nede i registeret, der blant andre både Slow An' Easy og Is This Love? som burde ligge bedre til, ble en hes og ukontrollert affære, tidvis godt utenfor pitch.

Bandet gjorde en hederlig innsats på vokalsiden, for å bygge litt trygghet rundt den falmede hovedpersonen, og i 2016 kan man trygt si at David Coverdale ikke er den beste vokalisten i sitt eget band engang.

Whitesnake photo 20160727_0439_zpsesse14lq.jpg

Med det burde det være årene inn, 42 år etter han fikk jobb i Deep Purple, og 38 år etter at han debuterte i Whitesnake-sammenheng med Trouble .

Men "trouble" har det vært lenge forsåvidt. Spar heller stemmen til å ha gode samtaler med barnebarna nå, David Coverdale. Så kan vi andre plukke frem de gode gamle platene igjen, og høre på en strålende karriere i riktig toneart.

Alle bilder: Terje Dokken