Det er ikke så lett å helt vite hva man får når aldrende legender besøker landet. For to år siden imponerte Kansas i sitt aller første norgesbesøk da de spilte på Sentrum Scene. Forrige uke skuffet Whitesnakes David Coverdale stort samme sted.

Men denne tirsdagen skulle vi ta turen til Drammen, for å oppleve Blue Öyster Cults aller første besøk i landet, med 71 år gamle Eric Bloom i front.

I 2016, forøvrig 44 og et halvt år etter at han platedebuterte med bandet, ser godeste Bloom ut som den joviale veteranen i den lokale motorsykkelklubben. Hans kompanjong siden starten, gitarist Donald "Buck Dharma" Roeser, ser imidlertid litt ut som han hyggelige gamle onkelen som ikke bryr seg særlig om dagens trender. Forøvrig med den mest smakløse gitarfinishen undertegnede har sett noensinne.

Med seg har de et knippe mennesker som løfter Blue Öyster Cult-soundet videre, ti år etter at keyboardist og gitarist Allen Lanier ga seg (og senere døde av kols), og adskillig lengre etter at brødrekompet i Joe og Albert Bouchard tok rytmeseksjonen sin og gikk. (Sistnevnte var forøvrig med bandet i London nylig).

Det låter som gamle dager når Bloom og Buck drar i gang, og de gikk rett i publikumsfrierimodus allerede i åpningen med Dominance And Submission og The Golden Age Of Leather. Og det gikk forøvrig raskt å etablere forståelsen av at dette ikke var en feriepreget gubbekonsert, men et band i fyr og flamme som hadde en strålende dag på jobben.

Eldstemann Bloom var i praktslag, og presenterte den bredbente OD'd On Life Itself som om han var 28, og låten var deres ferskeste single. "Buck Dharma" sine mer melodiske innslag som Burnin' For You og senere Shooting Shark satt også som et skudd foran det godt voksne og sterkt mannspregede publikummet.

Blue Öyster Cult har mange låter på repertoaret for tiden, og spilte blant annet 25 låter i London nylig, inkludert hele Agents Of Fortune som har sitt 40-årsjubileum i år. Det åpnet for et par obskure gamle godbiter i Drammen også, blant andre den tøffe Tattoo Vampire og Allen Laniers gamle godbit True Confessions som var det nærmeste BÖC kom streit 60-tallspop denne kvelden.

Gamlegutta spilte med solid overskudd, og trøkket på med Lips In The Hills før debutplatens Then Came The Last Day Of May ble kveldens store jamlåt med solide gitarsoloer av Richie Castellano og "Buck". Gamle favoritter som Godzilla og kubjelle-klassikeren (Don't Fear) The Reaper fikk hele Union Scene til å gynge taktfast, før de også børstet støvet av Joan Crawford som første ekstranummer.

Drammen fikk besøk av et par spillekåte og uforskammet våkne veteraner tirsdag, og da konserten bikket 100 minutter kom den mest rocka låta for kvelden, som også var kveldens ferskeste; See You In Black fra comeback-skiva fra 1998 - Heaven Forbid.

De avsluttet med Cities On Flame With Rock And Roll, og da var Drammen og Union Scene virkelig i fyr og flamme. Da tok gamlegutta seg rett og slett en selfie fra scenen i hyggelig intimt lag, vel vitende at dette hadde vært en bra kveld.