Det er dag 2 på Øya, og i teltscenen Sirkus er det Okkultokrati sin tur til å overbevise. Bandet spiller en fusjon av punk og metal, og det er rått og skittent på alle de riktige stedene. De er heldige som har fått plass i teltet, det er akkurat passe dunkelt der inne for denne typen musikk. Det føles alltid litt feil om man må se hårete og mørk rock ute i stekende solskinn.

Okkultokrati er tighte de, og de har lagt vekt på å se kule ut på scenen. Vokalist Henning har manet frem sin beste Sigurd Wongraven-look, og vokalmessig kan han av og til minne om gode gamle Abbath fra Immortal. På et tidspunkt headbanger gitaristen så hardt at de obligatoriske solbrillene faller av, og jeg er faktisk oppriktig usikker på om det gir plusspoeng eller minuspoeng.

Et av høydepunktene var låta Easy To Please, Hard To Kill, fra det kommende albumet Raspberry Dawn (23. September), med sitt hardslående og enkle refreng. Gitaristen imponerer tidvis med tøffe riff, og gitarlyden er herlig snerrende. På siste låt har de hentet frem et ekstra kvinnelig bandmedlem for å legge på litt koringer, og det fungerer utmerket. Det var lett å leve seg inn i musikken de leverte i teltet, og det føles litt antiklimatisk å komme ut i solskinnet igjen etter konserten.

Foto: Erik Moholdt/Øyafestivalen