Jamie xx er for mange kjent som en del av bandet The xx, men i 2015 kom hans debutalbum In Colour som gjorde at verden fikk mer oppmerksomhet på han som soloartist. Debutalbumet havnet langt opp på topplister verden over, også blant annet her på 2.plass i vår kåring over de beste internasjonale albumene i 2015.

Det hele starter med hans egne Gosh. Den tynne og lyse synthen står alene, deretter fylles Sirkus av den tunge, grove bassen som følger videre i låta. Jeg tror ikke Jamie xx kunne startet settet på noen annen bedre måte. Låta spilles ikke for lenge før låten smelter inn i noe som er tilnærmet et raveparty. Så kaster han seg plutselig over i afrikanske rytmer, og det blir spilt samba og afrikansk folkesang. Men det kommer liksom til er punkt hvor man håper det slutter snart. Og det gjør det delvis.

Også når man endelig får høre hans elskede I Know There`s Gonna Be (Good Times) så spiller han remixen med øya-aktuelle Skepta. Man kan bli skuffa om man håper på orginalen. Det er ikke sånn at det har kommet hans egne godbiter på rad og rekke så langt i settet.

Jeg sitter igjen med blandede følelser etter gårsdagens konsert. Jamie xx har talent, det er det ingen tvil om. Han viser sjangerbredde, god musikkforståelse og allsidighet, men jeg skulle ønske at jeg så mer av han som den artisten han er, ikke som en DJ som spiller alt fra house, disco, boogie og samba. Han ble rett og slett gjemt bak røyken og lysshowet. Men til tross for dette, så publikum ut til å kose seg, og det er vel noen ganger det aller viktigste?