Det går mot kveld på Øyafestivalens siste dag. I teltet skal Biosphere gi en fremføring i sjangeren ambient house. Geir Jenssen, som han egentlig heter, er opprinnelig fra Tromsø. Han har vært en institusjon innen det norske elektronikamiljøet i snart 30 år, og er kjent for sitt arktiske musikalske utrykk. Han er dagsaktuell fordi han har signert med det norske plateselskapet Smalltown Supersound, og de skal utgi hele katalogen hans på vinyl og cd. Det kommer også et nytt album en gang om ikke så lenge.

Biosphere starter første låt, Phantasm, fra skiva Patashnik som kom i 1994. Låten inneholder en meget stemningsfull sample fra filmen The Krays, og videoklippet blir dessuten spilt av på en stor skjerm bak miksebordet hans. Låten utvikler seg rundt samplet over tid og det er iskaldt og mystisk på samme tid i teltet. Andre låt ut er Startoucher, og den følger samme formel. En videosample blir spilt av og Biosphere mikser musikken sin med lydsporet. Resten av konserten følger stort sett samme formel, uten så veldig mye variasjon. Det låter fint og det er fine visuals, men blir nok fort litt ensformig for et festhungrig festivalpublikum en lørdagskveld.

Denne musikkformen passer nok bedre en mørk høstnatt på hjemmeanlegget, men Biosphere gjorde uansett god figur på Øyafestivalen 2016.

Foto: Biosphere.no/Biophon Records