Foto: Oddbjørn Steffensen


Kygo har fått sin egen festival i Bergen, som han arrangerer sammen med Bergen Live. På scenen står et stort knippe av artistene han har jobbet med de siste par årene. Først har de egne konserter, før de kommer tilbake på scenen og opptrer med vår bergenske verdensstjerne under kveldens avslutningskonsert og klimaks for hordene av fjortiser som etter hvert fyller Koengen til randen.

Men før Kygo skal på scenen, får vi altså servert flere konserter. Selv starter vi kvelden med James Vincent McMorrow, en artist jeg selv har vært fan av i et par-tre år nå. Etter å ha falt pladask for hans Post Tropical fra 2014 var jeg ørlite skuffet da han spilte på Bergenfest samme år. Den gang var det absolutt bra, men jeg hadde forventet meg litt mer. Kommer han til å overbevise meg i kveld?

Siden sist har han elektronifisert hele sitt uttrykk, både på nye låter, men han har også pimpet sine gamle, gode og vakre låter. Han har latt seg inspirere av EDM-bølgen og kanskje har han sett sitt snitt i å treffe bredere enn tidligere. Resultatet blir dessverre at han har gitt fra seg alt sitt særpreg, og om man ser bort fra hans fantastiske vokal, er det ikke lenger noe som skiller ham fra EDM-røkla. Da blir hele opplevelsen dessverre bare fryktelig kjedelig og jeg innser at jeg heller får kose meg med han gamle plater og la «nye» James Vincent McMorrow seile sin egen sjø.