Foto: Xin Li


Endelig er det i gang. Historiens første Vill Vill Vest har startet, og fremstår etter første dag som perfekt utført. Godt faglig program, gode konserter, herlig stemning og alt starter punktlig. Ja, til og med sommer har vi her i byen, med knall sol og 25 grader, til tross for at vi er midt i september.

Undertegnede storkoser seg både på seminardelen og under det musikalske programmet, som i stor grad består av en deilig hardcoreaften på Garage. Band som Nyresvikt, Vinterbris, Tirades og Ondt Blod leverer fabelaktig bra, men likevel blir det kveldens første avbrekk fra Garage og hardcore vi velger å skrive om, nemlig Sigrid på Kvarteret.

Det er ingen tvil om at 20 år gamle Sigrid Raabe er et talent utenom det vanlige. Dette blir tydelig allerede fra første låt. Hun har fylt Tegleverket til randen og hun leverer klasse med den største selvfølgelighet. Fantastisk vokal, knallsterke låter og en utrolig tilstedeværelse på scenen. Det låter fantastisk og det ser fantastisk ut. Når hun da også har med seg et godt knippe med toppmusikere på scenen, blir dette intet mindre enn en minnerik opplevelse.

Det er helt tydelig at dette er en kveld som aldri vil glemmes, også for artisten. Hun gliser fra øre til øre etter hver eneste låt, når publikum jubler mer eller mindre hemningsløst. Jubelen er vel fortjent. For meg blir det nesten naturlig å sammenligne med Highasakite, både sjangermessig, uttrykksmessig og med tanke på kvalitet. Jeg vet at ikke alle er enige med meg her, og i hyggelig passiar med en kar noen timer senere, får jeg beskjed om at det blir urettferdig å sammenligne med et så bra band. Men det er ikke det, fordi artisten er der allerede. Sigrid, du er en popstjerne. Ikke alle vet det ennå, men det kommer de til å gjøre!