Billetter til hans konserter blir revet bort, han har solgt millionvis av skiver og vunnet en rekke av priser. 22 år gamle Justin Bieber har allerede oppnådd mer enn andre artister tør drømme om, og det hele startet med at en talentspeider oppdaget han på Youtube tilbake i 2008.

Nå som Bieber selv er blitt eldre, valgte han å sikte etter en bredere fanskare med sin seneste utgivelse Purpose. Med hjelp fra produsenter som Skrillex og Diplo, og gjesteopptreden fra Travis Scott og Big Sean, har Bieber skapt et nytt image. Det var derfor en god miks av Beliebers, som har fulgt han fra start, og nye tilhengere på Telenor Arena i går.

Justin Bieber photo 20160923_0508_zpsms7u47ak.jpg

Etter en video-intro på storskjermen, kom en glassboks opp fra gulvet. Inne i den sto Bieber og salen var i ekstase. Mens han sang ordene til Mark My Words, skrev han med tusj på de gjennomsiktige veggene. Hvis jeg skal beskrive gårsdagens konsert i billedform, blir det dette øyeblikket. Bieber som står på den ene siden av glassveggen, mens publikum iakttar han. Manglende kontakt med publikum preget kvelden.

Fyrverkeri og røyk, en DJ som ropte «yeah», flyvende dansere fra alle hjørner, en malplassert tromme-solo og unødvendige rekvisitter. Det var viktig å holde tungen rett i munnen i går. Det ble gang på gang bygget opp til et klimaks. Det var først da multitalentet tok frem gitaren og lente seg tilbake i en sofa, for å spille en akustisk versjon av Cold Water og Love Yourself, at man endelig fikk tid til å puste. Det var også først nå at playbacken tok slutt, og man ble sjarmert av hans fine sangstemme.

Etter en slesk gitarsolo fra en i bandet, ble det tid for den store finalen. Siste låt for kvelden ble den dancehall inspirerte låten Sorry. Etter å ha stått i regn med danserne sine, gikk en klissvåt og sliten Bieber rundt på scenen. Han takket fansen for all støtten og avsluttet showet med ordene: «I'm Justin Bieber.» Det var ikke første gang han trasket halvhjertet rundt på scenen, blant annet under låten No Sense var det lite engasjement å se fra han.

Justin Bieber photo 20160923_0238_zpsjds8ljim.jpg

Da kvelden tok slutt satt man igjen med blandet følelser. Helhetsbildet var upersonlig og kaotisk, men det var også tidspunkter hvor man så den riktige Bieber, uten alle rekvisitter og wow-faktorer. Da han fremførte Life Is Worth Living så man en mer sårbar Bieber, og hans ord la seg som et teppe over Telenor Arena: «People make mistakes, doesn't mean you have to give in. Life is worth living again.»

Jeg heier på Bieber og gleder meg til å se mer fra han, men jeg ble ikke bedre kjent med han etter i går. Det er ikke en kritikk rettet kun mot han, men også folkene bak sirkuset. Bieber er mer enn bare en pengemaskin, og jeg er sikker på han kan mye mer hvis han får frie tøyler.Foto: Terje Dokken