Mobilfoto: Lars-Ove Håhjem


Den siste torsdagen i november måned det år 2016 skjedde det noe helt magisk på Terminalen i Ålesund. Bendik sto på scenen og leverte for de 50-60 fremmøte noe av det sterkeste undertegnede har opplevd på lang, lang tid.

Rett i forkant av konsertstart var dog følelsen en helt annen, da det var lite folk i lokalet og alle sammen satt på de stolene og benkene som var tilgjengelig. Heldigvis tok Bendik-sjef Silje Halstensen grep fra første sekund og sa at dette var ingen sittekonsert og fikk alle opp på beina. Det hjalp selvfølgelig på at hun også nevnte at dette var siste konserthelg på denne turneen og at om man kom seg opp fra sitteplassene sine så skulle dem fra scenekanten gi alt dem bare maktet.

Nærmest bortkastet å nevne at det siste ble innfridd, for dette ble rett og slett en fantastisk time i Bendiks, eller nærmere bestemt, Silje Halstensens fortid, som også er tittelen på bandets seneste plate. Det føles virkelig sårt det som hun utleverer i sine tekster, og konserten gjennom er det som om man hele tiden vil stille opp med en ledig skulder eller en massiv god klem for å si at alt blir bra til slutt, men samtidig er jenta sterk og tøff som faen og sammen med resten av bandet i Bendik skaper de en strippet, men episk stemning og låter som både fenger og ikke minst blir værende i en.

For dette startet nemlig helt forrykende og allerede på den andre låten tok frysningene overhånd på meg og derfra og ut hadde Bendik publikum i sin hule hånd, i en slags intim sfære som det er vanskelig å sette ord på. Man må nesten ha vært tilstede for virkelig å forstå magien denne kvelden. Dette var nemlig kvalitet fra start til slutt og opptil flere ganger underveis slo det meg at Silje Halstensen minte meg om Gunnhild Sundli fra tiden hennes i Gåte, både stemmemessig og litt på fremtoningen og at også Highasakite (som Bendik sjangermessig kan minne litt om) lett burde snappe opp litt fra dette bandet.

Når det i tillegg både lyd og ikke minst lys-messig var helt perfekt, der det visuelle som lysene for kvelden skapte uthevet låtene enda mer, så ble det en sann glede å overvære låter som blant andre Bli Her, Kriger, Siste Gang og ikke minst en helt eventyrlig Forsvinne før det hele ble avsluttet av vakre Evig Limbo. Tusen takk, Bendik, og kom svært gjerne tilbake til Terminalen og Ålesund!


Se Bendik fremføre Kriger på NRK-programmet Lindmo tidligere i år


Bendik på Facebook