Foto: Therese C. Wangberg


Sivert Høyem. Hele Norges kjernekar. Han som alle liker. Og kanskje mest likt av de voksne skal man tro oppmøtet på Sentrum denne lørdagen. Det renner inn med rødvinsdrikkende, fnisende damer. Noen har tydeligvis vært på julebord, noen har fått med seg gubben. Det snappes, drikkes og ikke minst prates høylytt i hele salen. Gjengen med godt marinerte menn i 50-åra ved siden av meg, er mest opptatt av å skåle i øl og er såpass høylytte at flere av dem blir beordret ut på luftetur allerede før oppvarmingen.

Det krever sin mann å varme opp et slikt publikum, men vår nye norgesvenn Luke Elliot (som har blitt såpass glad i nordmenn at han kommer tilbake allerede til sommeren) tar jobben og utfører den godt med kun kassegitar og piano til hjelp.

 photo Luke Elliot_Therese Wangberg_001_zpsaucigfpk.jpg

Klokken 21 senkes lysene over utsolgte Sentrum Scene og Sivert og hans band entrer scenen til lyden av The Boss Bossa Nova. Det lyser i rødvinstenner og forventningsfulle blikk over hele salen. Sivert, ulastelig antrukket i dressjakke og svarte, trange bukser lover publikum en lang kveld, og drar i gang et sett som inneholder noe for en hver smak fra hans seks soloalbum.

Alt er vakkert og riktig. Lyset, lyden, bandet, stemmen til Sivert. Men det er kanskje akkurat her han mister meg litt. Alt er så strømlinjeformet og velprodusert som du kan få det. Publikum gynger seg høflig gjennom timene. Det smiles og skåles, og mange står med lukkede øyne og bare nyter. Der ting virkelig kunne blitt gøy, glir Sivert videre som en trygg Toyota med firehjulsdrift i svingene. Innimellom byr han på seg selv, og kommer ut til første rad, smiler, klapper, men han slipper dem aldri helt inn og dermed tar det heller aldri helt av. Nå er det Sivert selv som hevder at han driver med rock, og det er kanskje derfor jeg forventer mer.

 photo Sivert Hyem _Therese Wangberg_002_zpsfj89k39s.jpg

Publikum får servert hele 21 låter i løpet av kvelden, og den beste overraskelsen var kanskje coveret til Roxy music More Than This som kler den godeste Høyem svært godt. Et smart valg for et voksent publikum. Det hele avsluttes med Moon Landing og det ser ut som om både band og publikum har gitt og fått det de har kommet for. En skikkelig hyggelig konsert.

…men så skal man heller ikke glemme at Toyota er et av landets mest solgte bilmerker heller da…