Foto: Tone Haugstvedt


Sist jeg så Ary live var under Sørveiv i 2015. Da sto hun på en litt for stor scene, litt for alene. Hennes første singel Higher hadde nettopp kommet ut og hypen var stor. Faren for å bli en døgnflue var også der. Det har den unge artisten allerede bevist at hun ikke er. Men i dag viste hun oss også at hun kan bli en av Norges beste live-artister.

Ariadne Loinsworth som hun egentlig heter er en relativt ny artist som kanskje er best kjent for intro-låten til tv-serien Nobel, The Sea og debutsingelen Higher. Trønderen har i løpet av sin korte fartstid i gamet samarbeidet med blant annet produsent Carl Louis (CLMD) og stavanger-jenta Izabell.

Ary hadde solgt ut Tou Scene i Stavanger på hennes første turne som headliner. I det Ary og bandet kom ut på scenen skjønte man hvorfor. Det som var den største forskjellen mellom konserten i 2015 og kveldens konsert var selvtilliten hennes og bandet som backet henne opp. Stemmen til Ary passer perfekt sammen med de harde elektroniske melodiene som hun og bandet har perfeksjonert. Som korer har Ary kapret vokalisten i kildaphew, Danielle Brogden.Da konserten begynte så ingen seg tilbake. Sjarmen og den særegne stemmen hennes sammen med bandets samarbeid gjorde konserten magisk. Man skulle tro at publikum satt mest pris på de mest kjente singlene, men det var ikke tilfellet. Publikum var trollbandt fra begynnelse til slutt. I et parti kunne man tro man var på en rave og i et annet ble man rørt til margen. En konsert skal være underholdene, rørende og overraskende. Denne konserten hadde alle disse elementene.

I slutten av låta The Kids Are Alright dukket rapperen Izabell opp på scenen for duetten hun har med Ary, Syner . Den norskspråklige låten passet perfekt inn i settingen og det oste girlpower fra scenen da tre unge kvinnelige musikere i hver sin sjanger sto sammen og lagde nydelig musikk i et “improvisert” øyeblikk.

Opplevelsen ble avsluttet med The Sea og Ruckus. Settet var tretten låter langt, men konserten kunne vart mye lengre uten at det hadde blitt kjedelig. Det var en energisk og selvsikker Ary som sto på scenen. Hun viste ydmykhet over den utsolgte konserten samtidig som hun også viste at det var fortjent. Jeg kunne sagt at konserten ikke kunne blitt mer perfekt, men som sagt er Ary en ny og ung artist. Derfor gleder jeg meg over å si at hun har potensiale til å toppe denne opptreden.