Foto: Anne Birgit KalvikHjerteslag er et relativt ungt norsk band, og slapp debutalbumet Møhlenpris Motell i 2015, etterfulgt av kritikerroste Vannmann86 i 2016. Når bandet entrer scenen på Rockefeller denne kvelden, med vokalist Robert Eidevik bak mikrofonen, starter de kvelden med låta Sammen alene fra Møhlenpris Motell. Videre kjører de på med låter fra begge album på løpende bånd, deriblant Crazy Oktober, Papirsvaner og Vestindia. Sangene vi har hørt før på radio og hjemme i stua er lette å kjenne igjen, og publikum er fort med. Stemninga er generelt bra i salen. Likevel virker Robert Eidevik å være litt forsiktig på starten av konserten.

Når Hjerteslag kjører på med låta Hellig krig virker både Robert Eidevik og resten av bandet tryggere, og får stadig mer kontakt med publikum. Etter En fiende krysser mine spor går resten av bandet av scena, mens Robert Eidevik og gitarist Nikolas Jon Aarland blir igjen. Robert Eidevik forteller oss at Vi har spilt mange konserter, men denne topper alt! Etter litt teknisk trøbbel roer de ned med nydelige Linedanserinne, og skaper en fin stemning.

Resten av bandet kommer på igjen på slutten av sangen, og de kjører rett på med Ikkje tenk på det. Det er uten tvil den mest rocka låta fram til nå, og det kler Hjerteslag! De flørter litt mer med publikum, og virker trygge på scenen.

Etter et par sanger til går hele bandet av scenen, før de kommer på igjen kort tid etter. Det er ikke uten grunn Sang til Sonja ble kåret til «Årets beste norske låt». Stemninga er på topp, publikum synger med og danser så gulvet på Rockefeller gynger. De avslutter kvelden med Kong Oscars gate, og stemninga holder seg like god gjennom hele den sangen også.

Til tross for en litt forsiktig start, gir Hjerteslag seg mens stemninga er på topp en drøy time etter de gikk på scenen. Publikum virker fornøyd, og vi kan bare glede oss til å se Hjerteslag på scenen igjen. Bandet har ingenting å være redd for, neste gang går de på scenen med samme selvtilliten de avsluttet med.