Foto: Benjamin Leon Grimstad


Lemaitre slapp EP-en Afterglow i Oktober i fjor. Bandet begav seg ut på Europa-turneen 1. Februar og avsluttet den på Folken i dag. Alle konsertene bandet har hatt i Norge har blitt utsolgt, det tyder på at fansen og folket enda digger Oslo-douen.

Folken i Stavanger hadde fylt seg godt opp da den overraskende oppvarmingen startet. Jeg var usikker på om det var et humoristisk innslag eller ikke da support artisten Jon Reve kom på scenen og begynte showet. En enslig høy og tynn mann på scenen med en vokal jeg først trodde var playback, fordi ingen kan høres så “80-talls” ut kun av seg selv, men jo. Det var en passende start på kvelden da man skjønte at mannen på scenen faktisk var en artist med sans for det storslåtte åttitall.

Forventingene til Lemaitre var høye, det var glowsticks på alle snapchat-storiene og stemningen i lokalet var god. Lemaitre begynte storslagent med Continuum og publikum likte det de hørte. Lemairte er kjente for sine gode produksjoner og håndverk, og hvem synes ikke noen helt syke gitar – og synth soloer er gøy. Markus Neby (kanskje bedre kjent som reporter for P3 Morgen) sto for mye av sceneunderholdningen i første halvdel av konserten noe som ble tatt godt i mot. Stemningen økte etter som hiten Stepping Stone ble spilt, men etter det begynte ting å dale.

Lemaitre - Playing To LoseVokalen til Ulrik Denizou Lund var ikke på sitt beste. Med tanke på resten av lydbildet forsvant stemmen innimellom alle de andre lydene. Konserten led også av tekniske problemer. Under den første gjesteopptredenen til Margaret Berger ble det stille i mer eller mindre et minutt. Lemaitre er proffe og kom seg fort videre. Under siste låt brøt det også ut brann på scenen, men intet alvorlig. Selv om jeg måtte bruke mye selvkontroll på å ikke kjøre overskriften “Lemaitre satt fyr på Folken.”

Man ble redd for at gulvet skulle gi etter da de store hitene ble spilt. Cut To Black, High Tide og Closer var de låtene folket hadde kommet for å se. Samt de nyere låtene ble også tatt godt imot, og jeg kan varsle om en sommer-hit fra duoen snart.

Lemaitre hadde lagt alt til rette for et godt sceneshow, og det var mange sjanser i løpet av konserten til å sette prikken over i-en men det skjedde aldri. Hitene og blåserne var høydepunktene i konserten, alt annet var helt ok. Publikum hadde det gøy og duoen laget en god atmosfære for fansen, men det var tydelig at bandet ikke presterte hundre prosent i dag. Bandets erfaring og håndverk kombinert med Margaret Berger og fire gutter med blåsere er et godt utgangspunkt for en fet konsert, men det var tydelig at bandet var slitne etter en tøff turne, det var bare synd de ikke greide å gi turneen en bedre avslutning.