Foto: Henrik Evensen


Frida Ånnevik har kanskje en av Norges vakreste stemmer, det skal sies med en gang. Læreren fra Hamar debuterte med Synlige Hjerteslag i 2010 for dette høstet hun Spellemannsnominasjoner og ble rost som en utmerket låtskriver og visesanger.
Hun skulle vinne Spellemann knappe år etter, først med Ville Ord i 2013 og nyligst med Her Bor som kom ut i fjor. Onsdag kveld gjestet hun Rockefeller under deres Strømløst konsept.

Ånnevik er en moden musiker, en ekstraordinær stemme og en dyktig låtskriver. På scenen står hun med fullt band omringet av dempede lys og et voksent publikum. Dette er den perfekte setting for låtkatalogen hennes.

Hun åpner med Vant Til Stemmen Din en låt om å leve med andre. Både Ånnevik og bandet har full kontroll på scenen, alt er sentrert rundt Fridas vokal og tekst som fyller lokalet.
Mellom låter har Frida god kontakt med publikum, hun virker komfortabel og forteller sjarmerende anekdoter om låtene hun skal spille og hva som inspirerte dem.

Ånnevik 3 photo nnevik 3_zpsx6ddxku2.jpg

Visene til Ånnevik er vakre og tekstleveringen er solid, men mye er veldig likt. Hun har funnet en formel som fungerer, men som ikke utfordrer og mange av låtene skiller seg for lite fra hverandre. Høydepunktene blir låtene hvor energinivået høynes og bandet river seg litt mer løs fra malen.
Kveldens beste er ønskelåten Skyggeløs her blir både bandet og publikum merkbart mer engasjerte.

Andre høydepunkter er den rørende Lillebror fra hennes 2013 utgivelse. En låt om å fraråde en lillebror å gå i samme fotspor som en selv. Her viser Frida hvor dyktig hun er som låtskriver. Og på låten Basert På En Sann Historie utgitt 8. mars, en viktig politisk ladet låt om likestilling og kvinnekamp, en låt som blir rettmessig møtt med stor applaus.

Ånnevik 2 photo nnevik 2_zpsvkywydqk.jpg

Før hun avslutter for kvelden annonser Frida også et nytt album i 2017. Man krysser fingrene for at dette store talentet våger å ta noen flere sjanser på fremtidige prosjekter.
Frida Ånnevik på Rockefeller var talent i en trygg forpakning.