Lørdag kveld møtte et variert publikum opp for å se Hvitmalt Gjerde på Krøsset, bare en dag etter det strålende Våken kom ut. En solid crowd hadde møtt opp for å se surferockerne på den lille scenen.

Gutta låter som et samkjørt band, gitar, trommer og bass låter tight og samkjørt. Spesielt Fjeldstad på gitar og vokal var proppfull av energi denne kvelden. På låten Fingen som er åpningslåten fra deres siste album viser de god form og publikum er tydelig fornøyd med deres nye materiale.

Men det blir fort tydelig at lydbildet denne kvelden ikke er optimalt. Vokal drukner litt og det er generelt ganske lavt volum. Det var lavt nok til at jeg klarte å irritere meg over rølpete publikumere, da bandet ikke nådde bakerste del av lokalet.

Utenfor finner bandet virkelig formen og det utales fra sidemann at gutta låter som: "The Monkees på speed", noe som ikke er fullstendig uhørt.

Kveldens høydepunkt kommer med låten Du Vet som blir sammenflettet med en av bandets største hits; Et Kyss Til i en sømmløs overgang som fører til jubelrop i det kompakte utestedet.

Publikumsfrieriet blir holdt til det minimale, musikken snakker for seg selv. Fjeldstad slenger seg rundt under gitarsoloer og kommer med en passende anekdote om skihopp som eneste digresjon.

Igjen så ville jeg gjerne sett Hvitmalt Gjerde under bedre forhold på en større scene. Konserten var heller ikke så veldig lang, og jeg vet publikum og gutta hadde mer energi igjen i seg når konserten avsluttet med den utmerkede Våken Nå