Foto: Jon Dahl


Et fullstendig utsolgt Rockefeller hadde møtt opp for å se Daystar Peterson aka Tory Lanez en tirsdag kveld. Køen var godt rundt kvartalet og når mannen selv gikk på var det fortsatt noen som ikke hadde sluppet inn. Og uheldig for dem var det ikke nødvendigvis verdt den lange køen.

Toronto rapperen har fått mønstret en stor følgerbase. Med en bråte mixtapes, en armada av collabs og debutalbumet I Told You fra i fjor under beltet. Dette var hans første Norgesbesøk, hvor kort det enn var så var det et besøk.

Han går på sent, til et englekor og dunkende strobelys, er det noe himmelsk vi skal oppleve? Nei. Første låt er Makaveli, men han er ingen 2pac. Han prøver ikke hardt nok til det.

tory lanez photo 4O7A0346_zpswcrs7av8.jpg

Om det er fordi Lanez har turnert lenge kan jeg bare spekulere i, men leveringen av låtkatalogen er preget av latskap. Halparten av tiden snakker han med publikum, crowdsurfer og vil at folk skal rope høyt og lyse med telefonene. Av og til løfter han micen opp til munnen for levere noen linjer fra låtene. Låter som har blitt kortet ned for å gi publikum enda mindre for pengene.

Det som er den virkelige tragedien er at mannen egentlig har en brukbar stemme når han først bruker den. Høydepunktene fra konserten blir når han går akapella. Blant annet på Traphouse skinner noe potensiale gjennom, men bare for et øyeblikk.

Kveldens høydepunkt kommer når han fremfører litt av Bump n' Grind. For den observante musikkfan så covrer Tory her låten til legenden R. Kelly. Når høydepunktet fra kvelden er et utdrag av en annen artist så er ikke det lysende positivt.

tory lanez photo MQ2A0937_zpsczzridwc.jpg

Avslutningsvis spiller han Diego, og i løpet av låtens gang så beveger Tory seg rundt på hele Rockefeller, plutselig åpenbarer han seg stående ytterst på galleriet hvor han løper rundt og synger blant publikum. Før han plutselig klarter ned høytaleren og forsvinner like fort som han kom. Og med det forsvinningsnummeret er konserten over, til forvirring og forargelse for mange.

Et utsolgt Rockefeller fikk lite for pengene, konsertgåere utenfor etter konserten er både forvirret og irriterte.

Det er bra det er en annen Toronto rapper som klarer å levere på scenen.