Foto: Per-Otto Oppi ChristiansenMoon Duo har holdt på siden 2009, og er for tiden aktuelle med albumet Occult Architecture Vol 1. De er nå nok en gang på europaturné, og det er et svett og nesten fullsatt Blå som møter dem på deres norgesbesøk.

Det nøles ikke lenge etter at de går på scenen. Det er messende og elektronisk rock fra første stund. Konserten begynner med et utvalg låter fra den nye skiva, før de gir seg ut på eldre materiale.

 photo 3942c240-bcc0-424f-b732-3fa06d6bc302_zpsouvskwrt.jpg

Bandet overlater sceneshow-delen til deres back-drop og lysshow. Noen som er helt okey. Lyseffektene komplementerte musikken på et utmerket vis. I begynnelsen av konserten er lyset tematisert etter albumkunsten. Etter hvert ut i konserten tar det bare mer og mer av med nærmest strobelys-tilstander.

Moon Duo er merkelig nok egentlig ikke en duo. De har også med seg den eminente jazztrommeslageren John Jeffrey. Han imiterer trommemaskinen bandet er så kjent for, samtidig legger han til små detaljer her og der. Han er virkelig med på å gjøre lydbildet mer levende. På låta Free Action dras shakeren frem og han viser virkelig hva han er i stand til å koordinere.

 photo f6bb122b-7cb2-46e0-89fa-ef04052d8a30_zps7fqlfqoe.jpg

Konserten avsluttes med et cover av Stooges-låta No Fun. Dette blir konserten absolutte høydepunkt. Energien tar av fra både bandet og publikum. Bandets dronete synth-versjon er rett og slett utrolig fet.

Moon Duo er mestere i repetisjon. De kan skape suggererende lydmasse som du kan miste deg selv i. Denne gangen føltes det ikke helt mektig nok. Istedenfor å lukke øynene og falle inn i en transe, føltes konserten litt statisk og stiv. De har et utrolig gjennomført musikalsk uttrykk, og det var en god konsert. Det manglet bare en liten dytt for å gjøre konserten fantastisk, istedenfor bare bra. Om det var mest på grunn av stemningen i publikum, eller hva bandet leverte, er usikkert. Flyten var vel ikke helt til stede på noen av endene.