Foto: Oddbjørn Steffensen


Når Musikknyheter er på jobb denne lørdagskvelden, er det på den utsolgte ekstrakonserten til Janove på USF Røkeriet. Vi ankommer ti minutter før scenetid, og må kjempe oss innover i lokalet for å få en tilfredsstillende plass. Det klarer vi, og merker umiddelbart at publikum sitrer av forventning til den enigmatiske artisten og hans nye band.

Det hele starter med en kul intro før de kjører i gang med Aldri La De Tru De Er Bedre Enn Deg, en ok låt for å sparke i gang kvelden. Det fortsetter med I Siget, Marlene og Regnbuen Treffer Oss Ikkje Lenger. En veldig bra start på kvelden, og jeg tenker at dette er mye større og bedre enn jeg hadde sett for meg. At det ligner relativt mye på Kaizers er ikke å komme fra, men det blir også ganske naturlig med tanke på hvem som skriver låtene. Jan Ove Ottesen er helt åpenbart blant landets aller beste frontfigurer, og ser jo enda kulere ut enn han låter. Han er født til å underholde på store scener, og det blir helt tydelig her i kveld.

Etter en fantastisk start på kvelden spør han om publikum er fornøyde med åpningen på konserten. Han blir møtt med et høyt og rungende JAAAAA! og lover videre at det skal bli enda bedre fra nå. Det er jo kveldens beste aprilspøk, for de har vitterlig brent mestparten av kruttet i starten. Kanskje med et lite unntak, er jo de første fire låtene i setlisten de beste de har å komme med, og i livesetting blir det enda mer tydelig. Selv om bandet og frontmannen leverer varene konserten gjennom, blir det dessverre et lavere nivå på det hele den neste knappe timen. Låtene er rett og slett ikke bedre enn at det blir helt på det jevne. Kanskje vet Ottesen dette så altfor godt, og at det er grunnen til at han faktisk finner på å kjøre en hvit selgerløgn på oss for å lure oss til å tro på at det blir bedre når han sier det?

Det nevnte unntaket kommer først under Perler & Svin, en juvel av en stadionhymne hvor ALLE er med på det allsangvennlige partiet med den vakre teksten –Ååååååååh Åhhhhhhhhhh Åhhh Åhhh Åhhh Åhhh. Dette funker ekstremt bra og løfter definitivt inntrykket umiddelbart.

Etter dette passer det faktisk perfekt for bandet å gå av scenen i omfavnelse med hverandre til ville ovasjoner fra publikum, og det gjør de også. Perfekt!

Dessverre kommer de ut igjen for det obligatoriske ekstranummeret, som er de tre siste låtene på albumet. Det er jo ikke akkurat rosinene i pølsen de har spart til slutt. Vi får anta at de ikke har nok livespilling på baken med dette materialet til å vite hva som funker best for publikum.

Toppene av denne konserten er virkelig skyhøye, men dessverre blir mer enn halve konserten mer middels. Ikke på grunn av de på scenen, men rett og slett på grunn av det tilgjengelige låtmaterialet. Det skal imidlertid bli spennende å se dem igjen når låtkatalogen har fått vokse litt. Vel verdt å få med seg, men når ikke helt opp blant de alle beste.