Foto: Benjamin Leon Grimstad

“Du kommer til å dø hvis du ikke spiller i band!” skriker vokalist og gitarist Sebastian Ulstad Olsen ut til publikum. Et statement han tror strekt på.

Overraskende nok var konserten på Folken langt fra utsolgt da Sløtface skulle spille i hjembyen med Death By Unga Bunga (DBUB). Årets feteste dobbelt konsert tenkte jeg, tydeligvis var det ikke like mange som følte det samme.

Death By Unga Bunga innledet festaftenen med et brak. Låt nummer to, Tell My Why en singel fra platen Pineapple Pizza som Moss-bandet slapp i 2016 var låten som skulle legge grunnlaget for resten av konserten.

Death By Unga Bunga spiller en blanding av garasjerock, punk og psykedelia inspirert av 60-70 tallet. Bandet ser også ut som de kommer fra 60-70 - tallet. Tilstedeværelsen og karismaen som alle bandmedlemmene innehar er unik. Selvsikkerheten viser at de vet at de fortjener å stå på scenen og gi publikum en god dose ordentlig rock.

Death By Unga Bunga er et godt liveband, men publikumet var slappe. Låt nummer fire Lady Fondue, Stian Gulbrandsens kjærlighetserklæring til smeltet ost fikk noe, men lite respons. Det kunne virke som om alle på første rad var på Folken for å se Sløtface, og ville ikke rikke på seg selv om bandet foran dem leverte en sterk konsert.

De avsluttet med en show-hilsen til legenden Chuck Berry og gav stafettpinnen videre til Stavanger-bandet Sløtface.

9/10

Sløtface hadde mye å leve opp til. Ikke bare spilte de i hjembyen foran familie og venner, men måtte også toppe opptreden til DBUB. De to bandene har spilte fire konserter sammen på en mini-turne den siste måneden og Folken var siste stopp.

Sløtface ble til i 2012 og er fortsatt et ungt band, men har fått mye internasjonal oppmerksomhet etter Empire Records EPen kom ut i 2016 (kan lese mer om det her.)Etter besøket i Stavanger skal bandet nå ut på en lengre turné i England.

Da bandet entret scenen med vokalist Haley Shea i front våknet publikum. Alle bandets singler har fått god spilletid på radio, og derfor kunne det høres en antydning til allsang allerede på låt nummer to, Empire Records.

Stemningen ble ikke mindre da Shea fortalte publikum at bandet kommer til å slippe sin første full-lengder snart. En singel fra platen skal slippes neste fredag, vi fikk en førpremiere. Jeg spår radiotid og gode tilbakemeldinger for låten Magazines.

Publikum har nå samlet seg nærmere scenen og folk virker svært fornøyde, men Sløtface greier ikke overgå DBUB lydvegg og tilstedeværelse. Bandet spiller en blanding av rock/pop og de gjør sjangeren til noe særegent. Man kan ikke stille DBUB og Sløface direkte opp mot hverandre siden de er to vidt forskjellige band, men faktumet var etter DBUB sin opptreden virket Sløtface sin energi på scenen liten i forhold.

Med det sagt leverte Sløtface en solid konsert. Publikum danset og opplevelsen av dobbeltkonserten var “all around go ‘stemning”.

Bandet avsluttet aftenen med Shave My Head og et cover av Robyn’s Dancing On My Own der de fikk selskap av gutta fra DBUB. Etter bandene hadde gitt oss et solid cover gav de stafettpinnen videre til Bobbysocks, som sørget for at det ble danset swing i lokalet før lysene gikk.