Foto: Therese C. Wangberg


Den første fredagen i mai og varmen fikk endelig bre seg utover Oslo. Utestedene var fulle av folk som nøt sin etterlengtede fredagspils, og da solen senket seg stod Benedicte Brænden klar på Rockefeller for å gjøre et såkalt strømløst sett. Et konsept der artister presenterer musikk mer eller mindre akustisk, i en mer intim og neddempet setting, med lav scene og sitteplasser.

Brænden (eller BB, for hva i all verden sier de ellers der borte i utlandet?) har nettopp gitt ut album nummer to Blood On Your Hands og høstet gode kritikker hos blant annet Dagbladets anmelder Øyvind Rønning som trillet terningkast 5 og dro opp minneverdig-kortet. For mens album nummer en Doghouse Rose fremstod som en mer rendyrket country-plate da den ble sluppet for fem år siden, og kanskje ikke utmerket seg så mye, så er Blood On Your Hands smidd i en litt mørkere form, som kler BB utrolig godt, og som gjør den nettopp til et minneverdig album.

På scenen denne kvelden har BB med seg et knippe musikere og vokaler som passer særs godt både til henne og Rockefellers strømløse konsept. Bare så synd at ikke flere kjente sin besøkelsestid, for det kan ikke ha vært mer enn rundt 40 betalende. Da vi ankom konserten 20 minutter før start, var det så få i lokalet, at vi lurte på om vi hadde tatt feil av datoen. På plussiden betydde det null kø i baren og god plass på første rad.

Heldigvis var det ingen som lot seg affektere nevneverdig av dårlig oppmøte, og BB med band satte i gang med et utrolig vakkert og uttrykksfullt sett for det meste bestående av låter fra siste album. BB har full kontroll på scenen og viser at hun hører hjemme sammen med Norges beste kvinnelige artister. Selv om hun tidligere har vært vokalist i Bazooka Boppers, vil jeg påstå at det er i denne sjangeren hun virkelig hører hjemme, og at valget om å gå solo har vært et rent, genialt sjakktrekk. Låter som Black Widow Spider og You Are Dangerous utmerker seg som noen av høydepunktene, der BB synger så vakkert og med innlevelse at vi nesten får et lite girl crush der vi sitter. Vi er tydeligvis ikke de eneste. BB får stående applaus fra samtlige oppmøtte og klappes inn igjen til ekstranummer. Det skulle bare mangle.

Kvelden er over etter en knapp time. Faktisk såpass kort at vi nesten ikke rakk runde nummer 2 i baren, men som BB selv sa med et smil da de spilte siste sang i ekstranummeret; “Vi kan jo ikke flere sanger.” Men det skal hun være tilgitt, om hun bare lover at det ikke er 5 år til neste plateslipp.