Foto: John Rodger (bildegalleri) & Christer Håvarstein (Overskrift)Tommy Genesis på Folken, på en torsdagskveld. Jeg ante egentlig ikke hva jeg skulle forvente. Tommy Genesis er født i Vancouver, Canada. Hun er fra min generasjon (20ish) og beskriver internettet som sin arv.

Hun er modell for blant annet Calvin Klein, hun produserer det meste selv og hun er en av de få som ikke har info om alderen sin ute på nettet (hvordan er det mulig?). Jeg fikk et spontan-intervju fra Tommy Genesis, der jeg blant annet spurte hvor gammel hun var. På dette tidspunkt var jeg bare nysgjerrig. Kvinnen som sto på scenen var så liten i størrelse og så svært ung ut, mens hun samtidig så mektig. Men hun nektet å svare på spørsmålet, You won’t find that anywhere og det gjorde jeg heller ikke.

Les intervju her.

Aldri i mitt liv har jeg vært mer overrasket på konsert. På Folken var det plassert ut en liten scene som var på nivå med publikum. Ca ti minutter til konsert og det er litt over femti mennesker inne i det store lokalet. Tommy Genesis er en artist som har fått mye oppmerksomhet i det siste, men tydeligvis ikke så mye fra Stavanger. Da Tommy Genesis kommer på scenen trekker folk seg forsiktig nærmere. Hun virker nervøs og sjenert. Hi, I’m Tommy...Play track

Etter det tror jeg ingen så seg tilbake. Hun har selv beskrevet musikken hennes som ”fetish rap” og det kan passe godt. Tekstene handler for det meste om sex, dop, opprør og forhold. Hun er best live. Da man hører på henne i forkant kan det høres mykt ut, som om Tommy Genesis er forsiktig, det er hun ikke. På scenen tar hun det ut.

Hun fulgte ikke konsertstandarden; to låter, snakke litt, to låter til for å så fri til publikum osv.…Hun overrasker med å plutselig kutte sanger for å ta det acapella, ta en freestyle eller for å ha en lengre dialog med publikum om for eksempel forhold. Det er under acapellaen man innser talentet. Stemmen, tekstene og de råe følelsene, det er her jeg får frysninger gjennom bein og marg. Hun går gjennom publikum, ser hver å en dypt inn i øynene mens hun synger:

All these other bitches
They don't know you know
All these other bitches
Ah they cum they go


Det er skremmende, sexy og gøy på samme tid. Publikum står nå nesten på scenen, noen slipper seg løs, andre står lengre bak og ser på det som utspiller seg der fremme. Det er Tommy Genesis alene på en mørk scene, ingen lys, ingen beat, men hun rommer hele lokalet med stemmen. Jenta kan rappe.

Mot slutten kan publikum selv velge siste låt. Det blir låta Angelina fra det nyeste albumet. Konserten avsluttes med at alle på første rad får en god klem fra Genesis (hennes fødenavn). Det virket som om hele showet kun hadde vært i noen minutter, tiden gikk og man ville kun ha mer. Selve showet var i å for seg kort, på knappe 45 minutter, men jeg gliste under hele opptredenen, dette falt i smak. Det er hardt, det er mykt, følsomt og vulgært. My pussy is the promiseland erklærer hun. Det vet jeg ingenting om, men det jeg vet er at jeg ble underholdt til de grader.Selv om hun nekter å oppgi alderen sin er Tommy Genesis ung, og jeg håper og tror vi får se mer av henne. Hun har gitt ut en full-lengder, World Vision i 2015. Hun teaset ny musikk under intervjuet og har uttalt seg tidligere at det kan bli en triologi fra artisten, og alle hjerter gleder seg. Mange anmeldere, meg selv inkludert kan bruke ordet "unikt" i fleng, men det som er sikkert er at Tommy Genesis er unik.


Foto: John Rodger