Foto: Oddbjørn Steffensen photo bilde0177_zpsjk7ltxox.jpg

Først ut på hovedscenen Plenen var Mikhael Paskalev -- som slo igjennom for 5-6 år siden, men var så borte fra rampelyset inntil de ferske singlene Witness og Shotgun. Godt støttet av Billie Van på vokal/keyboard var det en solid konsert i solskinnet der spesielt de litt mer uptempo låtene -- nevnte Witness, Jive Baby og ikke minst I Spy fikk litt fart i publikum.

 photo bilde1622_zpsklkyj5qp.jpg

Lokale Hjerteslag tok deretter over på Bastionen -- samme scene som de dominerte i 2015. Årets utgave var noe mer tilbakelent, men med det svært solide låtmaterialet fra andrealbumet Vannmann86 i ryggen, ble en settliste uten dødpunker -- og med Bryllupsplaner og Andre Fete Løgner og avslutningen Kong Oscars Gate som høydepunkter. Bastionen var fylt til randen, så etter å ha spilt to ganger på Bastionen blir det kanskje Plenen neste gang?

 photo bilde2016_zpsholvjjfw.jpg

I likhet med dagens headliner, var det litt usikkerhet knyttet til Richard Ashcroft -- virker fortsatt gamle helter? Etter litt tekniske oppstartsproblemer, brukte ikke Ashcroft mange strofene på å etablere hvem som fortsatt er sjef via knallåpningen Out of My Body. Sjeldent sterk sceneautoritet og en stemme som fortsatt holder mål og vel så det.

Bittersweet Harmony avslutter, og selv om denne gjennomføringen føles litt som et pliktløp, var dette kveldens klart beste konsert, og med en simpelthen euforisk god utgave av Break the Night With Colour. Mange har hevdet at gitarsoloenes tid er over, men så feil kan man altså ta.

 photo bilde2226_zpsxcpers8g.jpg

 photo bilde3705_zpsfkb1buvs.jpg

Bergenfest annonserte Liam Gallagher-bookingen med dårlig skjult stolthet, men inntil den overbevisende opptredenen på One Love Manchester-konserten var det fortsatt usikkerhet knyttet til hvor 'på' Liam er live i 2017. Som forventet er det ikke akkurat en ekstrovert Gallagher som kommer på scenen, men Rock'n'Roll Star og Morning Glory sitter begge, med et mer dynamisk backingband enn tidligere. Deretter blir det endel "new songs", men det blir relativt fort klart at Liam uten Noel blir relativt.. kjedelig. Konserten på en drøy time avsluttes med acappella Live Forever dedisert til ofrene i London og Manchester.

Fullverdige anmeldelser kommer i løpet av dagen.

 photo bilde3958_zpsshp8tvbw.jpg

 photo bilde0710_zpsfuvgmien.jpg