Foto: Oddbjørn Steffensen


Som tilreisende publikummer var Bergen nye stolthet, Hjerteslag, ett av de jeg virkelig så frem til å overvære under årets første Bergenfest-dag. At bandet slapp fjorårets beste norske utgivelse i form av Vannmann86 var selvfølgelig med på å bygge opp forventninger i forkant, selv om dem sannsynligvis hadde vært der om bandet kun hadde hatt debutplaten og vise til også.

Dessverre skurrer det litt i starten og Hjerteslag famler delvis på de første to låtene, men gradvis spiller bandet seg varme, samtidig som de også tar kontrollen på scenen og da viser Hjerteslag hva som bor i dem. Nemlig et band fylt med spilleglede og gode låter og en frontfigur i Robert Eidevik som sannsynligvis mange andre band misunner dem. Han var høyt og lavt der han sang, hoppet og danset seg gjennom låtene.

Under noen av låtene fikk Hjerteslag besøk av Sergeant Petter på tangenter og de spilte også en låt live for aller første gang. Inn i mellom alle andre inntrykk å fordøye under konserten så fikk jeg dessverre ikke med meg hvilken låt det gjaldt, men kanskje noen der ute kan hjelpe meg med det?

Hjerteslag hadde selvfølgelig spart det aller beste til slutt og avslutningstrekløveret ble startet med en herlig fremførelse av den fantastiske låten Bryllupsplaner & Andre Fete Løgner etterfulgt av allsang under Sang Til Sonja før punktumet ble satt med Kong Oscars Gate. Det kan knapt gjøres bedre enn dette. Og nei, det er ikke bare deg...hele verden snurrer! Og vi vil snurre mere sammen med Hjerteslag.