Foto: Oddbjørn Steffensen


Backingbandet til Richard Ashcroft sto lenge og trippet ved sceneinngangen og var klare for å komme i gang, men på grunn av noen tekniske problemer langt utenfor mine kunnskaper, ble konsertstarten nærmere 25 minutt forsinket i forhold til oppsatt tid. Selvfølgelig en fryktelig kjedelig inngang til konserten, men verken bandet eller Richard Ashcroft lot dette påvirke dem på noen måte, og om det så gjorde bikket det den positive veien, for det var en profesjonell og ikke minst spillesugen gjeng som endelig kom på scenen.

Det hele ble starten med åpningslåten Out Of My Body fra Ashcrofts seneste soloplate These People, utgitt tidligere i år, før den tidligere The Verve-vokalisten gikk rett over til hiten Sonnet fra gamle bandet sitt. Med det var også premissene for konserten satt, her kom det til å bli en god blanding av Richard Ashcrofts solo-låter og eldre klassikere fra The Verve-katalogen. Akkurat som forventet og akkurat som ønsket.

Det som derimot ikke var like forventet var hvor godt stemmen til Richard Ashcroft har holdt seg. Den var faktisk en fryd å høre på og nesten overraskende at den har holdt seg så bra. I tillegg viste han seg fra en ganske utadvendt side og mellom sine småkule attitude øyeblikk pratet han godt med publikum og roste både byen og spillestedet.

Av låter fikk vi servert solo-låter som Music Is Power, Hold On og en smådaff fremførelse av A Song For The Lovers som sto i sterk kontrast til konsertens desiderte høydepunkt, Break The Night With Colour, som inneholdt alt man ønsker av en livefremførelse, inkludert gitarsoloer.

Fra The Verve-katalogen fikk vi, i tillegg til nevnte Sonnet, høre Space and Time og det han selv mente var den beste låten han noensinne hadde skrevet, herlige Lucky Man. Konserten ble også avsluttet av en The Verve-låt, den låten alle sto og ventet på og ikke minst sang høylydt med "Cause it's a bittersweet symphony this life". Et herlig kok som ga Bitter Sweet Symphony og ikke minst Richard Ashcroft den avslutningen som var vel fortjent.