Foto: Oddbjørn Steffensen


Headliner og avslutningsartist på årets første Bergenfestdag var ingen ringere enn Liam Gallagher, vokalisten fra Oasis (og Beady Eye), som nå for første gang er ute på sin første soloturné. Så langt har han bare gitt ut en låt under eget navn, men han har strengt tatt mange eldre låter å velge mellom. Så langt på turneen sin har han holdt seg konsekvent, og besøket i Bergen var ingen unntak. Det ble vekslet mellom Oasis-låter og sålangt uutgitte solo-låter, men som er forventet å være med når soloalbumet As You Were vil bli sluppet til høsten en eller annen gang.

Det hele startet med Fuckin In The Bushes over anlegget før Liam Gallagher og resten av bandet entrer scenen og setter i gang Rock 'n' Roll Star, som for øvrig Liam dediserte til Richard Ashcroft. Deretter fulgte Morning Glory og solosingelen Wall of Glass og man kunne ikke annet å tenke enn at dette høres veldig bra og rocka ut, Liam Gallagher synger bedre enn forventet og ingenting av hans "coolness" på scenen har forsvunnet.

Disse karakteristikkene ble forøvrig holdt konserten gjennom, men likevel var det ikke til å unngå at det ble dødperioder for den menige mann og dame da de mange nye sololåtene ble spilt, og som ikke hadde gjort det samme som den trofaste fanskaren og søkt opp live opptak av de nye låtene fra youtube for å lære låtene å kjenne.

Men med en gang gamle Oasis-låter ble presentert var det igjen full fyr blant publikum og det var tydelig at de fremmøtte satte pris på å få høre D'you Know What I Mean? og Slide Away halvveis i settet før det igjen gikk inn i en periode med solo-låter All I Need, You Better Run og Universal Gleam.

Det må også trekkes frem at det er et bra backingband Liam Gallagher har fått med seg og dem rocket bra under det som ble konsertens siste låt med alle sammen på scenen. Be Here Now fra Oasis-platen med samme navn satt som et skudd og det gjorde rett og slett godt for både øyne og ører. Til slutt avsluttet Liam Gallagher med en a cappella-versjon av Live Forever, hvor han i forkant ba publikum ta seg av "girlie parts" av låten (og der kom endelige stikket mot storebror Noel som vi er blitt så vant til å lese om) og som ble dedisert til terrorofrene i både Manchester og London.

Med det var Liam Gallagher ferdig på scenen, en time og fem minutter etter at han kom på den. I korteste laget for noen kanskje, men denne kvelden var det likevel kanskje nok. Han fikk vist at han har noe som soloartist å gjøre og han fikk vist at han er mer rocka enn storebror Noel. Fremtiden vil vise om han også klarer å "vinne" kampen.