Foto: Lars-Ove Håhjem


Lokale Dyrisk, eller Vetle Olsen som han egentlig heter, hadde fått æren av å åpne andre dag av årets utgave av Ålesund Live. Så langt et ganske ukjent navn i musikk-verden, da han så langt bare har sluppet en låt, Over You, men den har dog over en og en halv million avspillinger på Spotify og debutalbumet er ventet i løpet av året.

På forhånd hadde jeg lest meg opp på at Dyrisk spiller selv på akustisk gitar, men at han har med seg egen DJ som står for beats og sånt. I tillegg hadde han denne kvelden med seg en på tangenter og sammen skapte dem forøvrig god stemning for det fåtallet av folk som hadde dukket opp til åpningskonserten. Tidvis kunne melodiene dra assosiasjoner mot The xx og det er nok ikke utenkelig at han har blitt inspirert av det britiske bandet, men samtidig var det hele tiden en langt lystigere stemning over det som ble presentert enn hva man finner hos nevnte band og det viste at singer/songwriteren slash produsenten Dyrisk følger flere ulike retninger som til slutt kan finne gull.

For potensialet var der, ingen tvil om det, og absolutt en spennende artist å bli kjent med, men foreløpig virket det som om Dyrisk har litt for få ordentlig gode melodier til å dra helt i land en festival-konsert som dette. Alle må dog starte en plass og jeg ser frem til å sjekke ut debutplaten til Dyrisk en gang i fremtiden.