Tross et blekt utseende var ikke Suzanne Vega (57) en blek skygge av seg selv på den hyggelige OverOslo-festivalen, som kanskje har Norges flotteste beliggenhet og utsikt. Hun har sin varme stemme i behold, spilte sangene folk ventet på og framstår som mer selvsikker og sjarmerende enn da jeg så henne spille alene i 1987.

1986-87 var hennes store år, med hits som Marlene On The Wall, Left Of Center og Luka. Disse ble glimrende framført på denne tre kvarter lange konserten foran et pratsomt publikum. Dessverre stilte ikke Vega med band. Men det hjalp at hun var kompet av irske Gerry Leonard på elgitar, for hun blir fort kjedelig alene med kassegitaren. Nå gjorde hun enkelte dansetrinn når hun bare sang og ikke spilte.

Hun sa litt om de fleste av de ti låtene, bl.a. at den nydelige In Liverpool (1992) ble skrevet om samme mann som i Gypsy (1987), tolv år etter. Vi fikk også den støyende rockelåta Blood Makes Noise, to fra hennes to siste album og helt til slutt Tom's Diner, som først kom ut i 1987, men ble en hit i 1990 takket være DNAs elektronika-miks. På OverOslo loopet Gerry Leonard et gitarriff mens han spilte over dette. Dette var en fin og rytmisk versjon som matchet originalen. Suzanne Vega leverte