Foto: Marius Mada Dale

I blanke, glitrende og sorte dresser, med matchende gulldetaljer kom Me First and The Gimmie Gimmes ut på scenen og dro i gang med forspillet til første «hit» for kvelden Summertime. Snart kommer Gimme Gimmes «hemmlige våpen» som Chris Shiflett(gitarist i bandet, men ikke med på denne turneeen) kaller han - vokalist, frontfigur og entertainer Spike Slawson ut på scenen, han tar tak i mikrofonen som er pyntet med hengende gullglitter for anledningen og festen kan starte.

Slawson har en unik tilstedeværelse på scenen og han styrer både pubikum og band i den retningen konserten skal ta - til en hitparade Rockefeller bokastavlig talt aldri har sett maken til. Gimmie Gimmies drar opp «hit» etter «hit» fra sin rikfoldige katalog før Spike Slawson beroligger publikum med at jo, de er faktisk et coverband. Eller de er «the coverband» før han forteller om neste låt: «it´s a cover»

Me First and the Gimme Gimmes RF7

Gimmie Gimmies er en gjeng «aldrende» ringrever som vet hva de driver med, de har gjort denne konserten mange ganger før og tidvis blir både vitsene til Slawson og krumspringene fra scenen noe forutsigbare, men de leverer uansett så bra en kan forvente av en gjeng som vel tilsammen har noen hundre års erfaring med å spille «enkel» og fengende punk-rock.

Selv om det kan bli noe forutsigbart er det likevel en hyggelig affære, det ser ut som de har det oppriktig gøy denne kvelden. Særlig bassist Jay Bentley (Bad Religion) er i godt humør, mens han konstant løper rundt på scenen, smiler, hopper, puster og peser og viser at selv om man har passert 50 så kan man fortsatt spille punk som man gjorde når man var 20.Me First an The Gimmie Gimmies gir publikum det de kommer for, de byr opp til og lager fest. Det er Spike Slawson som løfter Gimme Gimmes fra å være et ganske ubetydelig coverband til å bli et band man faktisk vil se og som ganske mange av de som møter opp på Rockefeller har ventet ganske lenge på å få se i Norge igjen.

Selv om bandets grunnlegger og «kreative kraft» Fat Mike (NOFX) dessverre ikke er med denne gangen, så gir Me First and The Gmmie Gimmes Rockefeller topp underholdning, og det er bare å glede seg til neste gang de står på en scene i landet.