Foto: Ole-Kristian SolbergNoen av de beste opplevelsene man får på festival er ikke planlagt. Med den tanken i hodet ga jeg meg ut på noe programmet beskrev som Sløtface Karaoke. Når jeg kom til Tårnlunden, ble jeg informert om at Sløtface er til daglig en kvartett fra Stavanger, men for anledningen ville vokalist Haley Shea begi seg ut som konferansier istedenfor. Sangeren for kvelden var alle villige deltagere fra publikum, noen planlagte men de fleste spontane.

Bandet drar i gang allsang for hver låt som kommer. Publikummet brukte noen låter før de ble varme i trøya, men når de først våknet ble det full stemning både på og foran scenen. Det skal vel sies at ikke alle sangerne helt viste teksten til de låte de bega seg ut på, men de skal ha for innsatsen. Noen spesielle opptredener fra P3 profiler og andre artister for dagen fikk man også.

Gitaristen dro en spøk før siste låt som sa at de hadde bedt om tre timer, men fikk bare en. Basert på publikums energi og bandets visuelle glede i å spille, tipper jeg de lett kunne underholdt Tårnlunden til nattens siste timer tikket over til fredag morgen. Med en setliste som inkluderte The Final Countdown, Livin' on a Prayer, Basket Case, I Wanna Dance With Somebody, Teenage Dirtbag, og mange andre godlåter kan det trygt sies at alle fikk mulighet til å synge med før konserten tok slutt.

Dette var første gang jeg har opplevd noe i duren til Sløtface Karaoke, men basert på hvor morsomt dette var ser jeg gjerne andre inkarnasjoner av dette konseptet. Enten det er med den samme kvartetten eller andre band som begir seg ut som backing gruppe for publikummeres ønske om å være rockestjerne i et par minutter.