Foto: Ole-Kristian SolbergDet fins to slags headlinere som får lov til å avslutte en festival. Den første er den slags band som skal gi alle publikummere en siste fest før alt tar slutt. Den type band som skal dra den siste prosenten med energi ut av publikum. Den andre typen er band som gir alt et mer avslappet inntrykk, så publikum kan forlate området med en god følelse i kropp og sjel.

Den norske sangeren Aurora hører nok mer hjemme i den andre kategorien enn den første. Hun spiller forholdsvis avslappet electropop som bygger seg på vakre lydbilder, og fine tekster. Å kapre et publikum med den typen musikk er et stor utfordring selv for erfarne musikere, men Aurora virket å lykkes i sitt oppdrag.

Publikum sang gjerne med på de sangene de kunne, og dette kom spesielt fram på låten Runaway. Her sang publikum så høyt at den unge sangerinnen ble gråtkvalt av innsatsen. Et slikt forhold mellom artist og publikum varmer selv det mest skeptiske hjertet.

Som siste artist ut på Kongescenen for Slottsfjell 2017 leverte Aurora en verdig konsert for anledningen. Den avslappende musikken ga kanskje et par trøtte øyne, men konserten var en god avslutting for årets festival.