Foto: Tommy Lund-PettersenTil tross for at Shame spiller en musikkstil som hadde sin storhetstid for over 30 år siden, høres ikke datert ut. En intens vokalist leder an et band med mer energi enn noen andre band jeg ser på årets Slottsfjell. Med drivende gitarer og en fremtredende bassgitar spiller de musikk som minner om The Fall, Gang Of Four og Public Image Limited.
Vokalistens fremtreden på scenen minner meg om galskapen til Johnny Rotten, derfor virker P.I.L. som en opplagt referanse når de spiller den raske, bassdrevne punklåta Concrete som en vill og gal gjeng.Iblant får vi også høre litt snakkesynging, slik som The Fall er kjent for. Shame er heldigvis ikke like sinte.
Bandet introduserer en låt som at den er nummer en i Dubai. Jeg tviler litt på det. Selv om sangen er tøff og livlig nok til å engasjere både meg og publikum, er kanskje ikke Dubai klar for sint og intens postpunk. Hva vet jeg? Jeg har jo sett kinesisk et postpunk-band på turne i Norge for over ti år siden, så kanskje Shame blir Big In Dubai. Med viljen, sjarmen og intensiteten de viser, fortjener de å nå langt.