Foto: Terje Dokken


Dave Mustaine og hans Megadeth serverte over 30 år med sprek thrashmetall på Sentrum Scene tirsdag, og selv om seansen var i korteste laget var det plenty av både historikk og ferskvare og glede seg over.

Faktum er nemlig det at Dystopia, Megadeths femtende album, er et av fjorårets beste metallalbum. Og når Megadeth har gitt ut nye album de siste årene, har de påfølgende turneene inneholdt et par-tre låter fra det aktuelle albumet de turnerer.Denne gangen har de vært oppe i seks på det meste, og i Oslo fikk vi fire Dystopia-låter som alle utgjorde høydepunkter i setlisten som ellers besto av klassikere. The Threat Is Real og Fatal Illusion er de hissige og kjappe låtene ikke langt unna den sedvanlige Megadeth-malen, mens Poisonous Shadows og tittelsporet Dystopia er et Megadeth på sitt mest progressive og utforskende.

Utover det igjen var det 80- og 90-tallsbonanza hele veien. Det var ikke så mye som et gitarriff å spore fra perioden 1998-2015, men fra starten i 1985 med Killing Is My Business…And Business Is Good og opp til og med Cryptic Writings-skiva fikk vi det vi ville.Det betyr Mechanix, Wake Up Dead, Peace Sells og In My Darkest Hour fra Megadeths første tiår, og storselgerne Symphony Of Destruction, Sweating Bullets, Trust og A Tout Le Monde fra 90-tallet. Og som alltid var Rust In Peace behørig representert med noen av de beste bidragene til thrashsjangeren overhodet; Holy Wars…The Punishment Due, Tornado Of Souls og låta som startet hele showet på Sentrum Scene denne kvelden; Hangar 18.Megadeth har nytt mannskap denne gangen, for sammen med de to gründerne Dave Mustaine og David Ellefson er på mange måter det brasilianske gitaristfantomet Kiko Loureiro og den belgiske trommeslageren Dirk Verbeuren den nye motoren i bandet som fremdeles er i stand til å gi ut glitrende plater og levere solide konserter. Loureiro er kanskje den beste solisten Megadeth har hatt i den rollen, bare tett fulgt av Marty Friedman (1989-2000).16 låter og 80 minutter var kanskje litt snaut tirsdag, men kvaliteten fra start til mål var hele veien høy. Også med tanke på en ypperlig sammensatt setliste der de viktigste delene av karrieren var representert.

"You've been great, we've been Megadeth", sa han til slutt, etter en ganske så "great" aften.