Foto: Anne Birgit KalvikEtter Don Martin/Warlocks/Diaz-konserten ble det trilla inn to svære peniser på scenen. Klovner i kamp er et band som ikke er fremmed for å synge om voksne aktiviteter, og med to konfetti-kanoner som ser sånn ut, har Allis, Dansken og Fingern på sett og vis satt standarden før de i det hele tatt går på scena.

For en som meg, som vokste opp med Klovner, men aldri har sett de live, ble nostalgien total da de noen låter uti spilteKaninkoker 2. Katalogen til Klovner har blitt ganske imponerende med årene, og selv om Damer var en personlig højdare, er det nesten like kult å høre det som har gått på radioen de siste årene også. Sanger som Milf, Hollywood og Ja vi elsker er kanskje ikke det mest spennende de har laget, men når det spilles live får sangene en helt ny dimensjon av kropp og bevegelser som gjør at publikum veksler mellom å skrattle og klappe vilt.

Selv om Nebbursvollen danner et litt grått og vått bakteppe akkurat denne regntunge fredagen, skaper gutta sol og varme med en spilleglede og entertainerevne det er lenge siden man har sett maken til. Ingen musikalsk sammenligning forøvrig, Klovner i Kamp er høyt der oppe med Honningbarna når det gjelder den uhøytidelige kåringen av Norges beste liveband. Og når peniskanonene spruter ned publikum i fantasillion-lekepenger og konfetti til tonene av Syng tilslutt, da er topp stemning. Ikke noe å si på det.Nebbenfestivalen Facebook
Klovner i kamp Facebook