Joss Stone fra England slo gjennom som 16-åring med albumet The Soul Sessions i 2003 og og er fortsatt bare 30 år. I Norge er hun forholdsvis ukjent, noe som forklarer at Hovigs Hangar bare var halvfull og at de fleste i publikum var likegyldige til musikken hennes. Hun var uansett utadvendt, sjarmerende og blid, og prøvde å få opp stemningen. Men dette var forgjeves helt til de to siste låtene.

Hun er blitt kalt "det nye store hvite soulhåpet" og jeg må si at stemmen er imponerende (type Tina Turner). Låtene er fengende og ble dyktig framført av hennes fire musikere og to koredamer. De begynte med Newborn (2011) og gjorde låter fra hele hennes karriere. Det innebar også fire fra hennes foreløpig siste album, Water For You Soul, hvor hun synger reggae. Vi fikk en pinlig introduksjon til Sensimilla, da hun spurte hva publikum synes om marihuana og fikk null respons. Hun sa i det hele tatt mye tåpelig i sitt forsøk på fenge publikum.

Men noen høydepunkter hadde da konserten: Landlord (med akustisk istedenfor elektrisk gitar), Harry's Symphony (der hun sang noen takter av Inner Circles reggaehit Bad Boys), You Had Me (hennes største hit, men som hun misliker å synge) og den funky coverlåta (For God's Sake) Give More Power To The People, som var en hit for Chi-Lites i 1971.

Først under siste låt i hovedsettet våknet publikum. Den funky Fell In Love With A Boy (som The White Stripes har originalen til) bød på en lang bass-solo og et herlig refreng som fikk folk til å danse. Da var stemningen så høy at Joss Stone tok ekstranummeret Super Duper Love, som i 2004 var hennes andre hit. Men det kunne ikke redde en konsert som stort sett var kjedelig. Det er mulig tidspunktet (kvart på fem) var for tidlig for folk.

Siden Buddy Guy skulle spille samme kveld, kunne vi kanskje fortventet at han og Joss skulle synge deres flotte 2015-duett Baby, You Got What It Takes. Men de gjorde den verken i hennes eller hans sett.

Foto: Per Ole Hagen