Foto: Tommy Lund-PettersenLucy & The Red Stockings

Ingen røde strømper, men melodiøs og frisk punkpop. Selv om de er litt stillestående på scenen, leverer damene koselig og lettlikelig musikk. Bandet er samspilte og vokalen er god og behagelig. Låtene fester seg ikke, men bandet er et hyggelig bekjentskap som får med seg publikum på en formiddag. Det er fint å starte festivalhelgen med noe lett. Her gjør Lucy & The Red Stockings susen.

Karakter: 5/10

Hjelp

En veldig livlig gjeng unge vestlendinger. Vokalisten er så vill at med lyden fordi mikrofonene ikke overlever herjinga hans. Ikke bare sceneshow, også musikken er livlig. De spiller en spretten blanding av new wave, punk og hardcore. Det er umulig å kjede seg med disse på scenen.

De spiller egne låter, bortsett fra en rå og tøff versjon de Lillos sin Tøff i Pysjamas som definivt kan måle seg meg originalen og er konsertens høydepunkt.
Karakter: 7/10

The Phantoms

Skarock er aldri kjedelig, men det blir begrenset med liv på denne konserten på grunn av et ganske voldsomt regnvær. Jeg har sett bedre ska enn disse, men orgelsoloer, blåserekke og annet krydder i musikken løfter helt ordinære låter.
The Phantoms er publikumsvennlige, men kanskje litt monotone. Det går litt for mye i samme beat og dur, spesielt når bandet beveger seg inn i reggae-land. Da klarer de ikke å engasjere meg. Det er ikke så mye liv i resten av publikum heller.

Karakter: 6/10

Pappasaft

Pappasaft er kveldens store positive overraskelse. Bandet klarer å skape enn neste magisk stemning foran den lille scenen på Kanal rock, Buret. Det er hopping og dansing. Litt uti konserten stagediver et par folk, så det er ikke noe tvil om at stemningen stiger utover i konserten.

I forhold til de fleste andre band på festivalen, har vokalisten en behagelig og tydelig stemme. Tekstene deres varierer fra et fjasete ønske om å spille i danseband til politiske låter som Du Er Priviligert, dedikert til Christian Tybring-Gjedde. Låta og teksten som treffer best, er Norske Bomber. Låta er alt annet enn skryt av Norges bidrag til Natos krigføring rundt om. Pappasaft er et slags østlandsk John Doe, og gir like mye fra scenen som trønderne.

Karakter: 8/10

For Peter Hook And The Light se egen sak

Takker Beathe Aasheim for hjelp med tekst og bilder