Foto: Tommy Lund-PettersenPeter Hook var bassisten i Joy Division og New Order frem til han brøt med New Order i 2007. I år er han på turne der han frefører Joy Divisions sanger med backingbandet The Light. Stemmen til Hook låter mer som originalen med Ian Curtis denne kvelden enn han gjør på live-opptakene som finnes på Spotify.
Litt ut i konserten innser jeg at langt fra alle låtene på Joy Divisions to plater Unknown Pleasures og Closer fungerer i dette formatet. Det blir litt for mye punk og for lite postpunk. Backingbandet til Peter Hook har litt å gå på for å nå nivået på spillinga til New Order, som på deres plettfrie Øya-konsert i fjor. I det hele tatt sliter både Hook og bandet med leve opp til resten av gamlebandet hans. Både utstråling, stemme og det instrumentale er litt dårligere enn New Order, men så ga de fjorårets beste konsert.
Hook klarer seg greit, og gjør ikke skam på legendariske Joy Division-låter. Ekstranummerne er i en klasse for seg. En knirkefritt gjennomført Transmission etterfølges av en gnistrende versjon av legendariske Love Will Tear Us Apart. Det er også noe spesielt med den intime stemningen på Kanalrock som gjør denne avslutningen på første dag av Kanalrock lettere magisk.