Foto: Helge Brekke, ØyafestivalenBel Canto blir møtt med stor jubel når de går på scenen. Øyafestivalen er den eneste festivalen de spiller sammen på i år. Det er hele 15 år siden Bel Canto gav ut album sammen, men vokalist Anneli Drecker har gitt ut flere soloalbum i løpet av disse årene.

Anneli Drecker spøker med at de har tatt med sommeren nordfra, og sier de er heldige med at det regner. Det er nok neppe bare på grunn av regnværet som står på som verst på akkurat dette tidspunktet, at det er stappfullt i Sirkus. Anneli Drecker dominerer scenen og hele Sirkus med sin kraftige stemme. Etter noen låter har publikum blitt tørre og varme nok til at stemningen på scenen smitter enda bedre over på publikum. Det topper seg når de spiller Shimmering, Warm & Bright, som er en av de mest kjente låtene til Bel Canto. Det er også låta som jeg personlig synes har best vokal i løpet av konserten.

Lyden var stort sett meget bra, men jeg synes vokalen ble litt uklar på de fleste låtene. Det er synd, for stemmen til Anneli Drecker er helt fantastisk. Når hun klager over at knappene på kjolen ryker, er det unødvendig, for det er neppe noen som ville merket det uansett. Stemmen hennes tar all oppmerksomheten.

Bel Canto er trygge på scenen, og det merkes at det er erfarne musikere vi har med å gjøre. Anneli Drecker danser rundt på scenen og ser tydelig ut til å kose seg. Publikum jubler, klapper og beveger seg med til musikken, og stemninga er generelt sett meget god. De som eventuelt var i Sirkus for å komme seg litt under tak, kan være glade for det. Det er ikke ofte man får se Bel Canto sammen på scenen lenger, men de som gjør det denne kvelden får en opplevelse. Vi får høre låter fra hele katalogen deres, helt tilbake til den aller første låta deres: Agassis.

Publikum har all grunn til å forlate Sirkus fornøyde etter en meget god konsert. Ordene fra siste låt, Unicorn, «I feel much better», passer godt. Så oppdager man at det har sluttet å regne i mellomtiden, også.