Foto: Johannes Granseth

Al Cisneros (vokal, bass) prøver seg på et "Hello, Oslo!" før gitarist Matt Pike vrenger ut noen riff som minner vagt om Black Sabbath på søytitallet da de spilte Dragonaut fra skiva Holy Mountain.

Sleep har ikke mange sanger på setlista si, men hovedtyngden av låter kommer fra det som er regnet som eposet deres Holy Mountain. Av nyere materiale spilte de bare The Clarity fra samleskiva til Adult Swim.

Det som gjør Sleep til en liten kuriositet blant stonerrockband er sangtekstene deres. Mens Black Sabbath, Soundgarden eller Queens of the Stone Age lager låter om alt mulig, tar Sleep sjangertittelen sin med det dypeste alvor. Så og si alle låtene deres handler om å røyke marihuana.

Mulig det var de ti forsterkerne på scenen som druknet vokalen, mulig det var stemningen etter Gabrielle løftet taket på Sirkus, mulig det bare er bandet. Sleep har blitt beskrevet som "det ultimate stonerrockbandet", men på torsdagskvelden på Øya, imponerte de ikke veldig. Lyden var veldig bra, men bandet var det så lite liv i at man kunne like gjerne sitti hjemme i sofaen med Sleep på streaming. Publikum var tydelig enig, for under avslutningssporet Dopesmoker var det bare blodfansen igjen foran scenen.


Sleep Facebook