Foto: Øyafestivalen


Gabrielle er en velkjent artist for alle småbarnsforeldre som for noen år siden hadde Ring meg på repeat i bilen hele sommeren, inkludert undertegnede. Da hun tok seg et år borte fra søkelyset i 2016, ble hun kanskje litt glemt, men nå er hun tilbake, og det med kraft.

Uansett, på torsdagskvelden på Øya eier hun hele sirkusteltet. Fra hun kommer inn på scenen og leverer åpningssporet Livet er bedre enn oss og runder av med et rungende "Øya, ke det går i?!" med en selvtillit en bergenser verdig, er man solgt. Gabrielle leverer elektropop på nivå med de internasjonale artistene i samme sjanger, og hadde hun sunget på engelsk hadde hun vært på verdensturné for lenge siden.

Singelen fra januar i år, Vekk meg opp er en låt til å få gåsehud av i utgangspunktet, men fra scenen, med et knallsterkt band i ryggen, treffer den enda hardere.

"Og eg trengar'sje se verden når alt eg har lyst å se e meg sjøl
Denne skjermen kommer til å bli det siste som eg ser før eg dør!" er tekst som treffer de fleste som er over snittet opptatt av hva som skjer i verden i dag midt i magen.

De som kanskje ikke elsket Gabrielle fra før av, og som kanskje mest forbandt henne med Ring meg og SKAM, de fikk se en artist med mange lag på Øyafestivalen på torsdagskvelden. Ikke minst er hun ydmyk, der hun begeistret utbryter "Jeg hadde aldri trodd at det ville komme så mange folk!". Hun følger så opp med Nye joggesko som kom ut før sommerferien, til hysterisk trampeklapp.

Mashupen av de eldste låtene klinger like fint, og det er allsang på Tøyen til øremarken Ring meg som undertegnede endelig hadde fått ut av hodet. Til Mellom skyene får Gabrielle visst seg frem som den knallsterke vokalisten, og sjarmerende eksentriske artisten hun er. Når hun kommer til avslutningsnummeret Fem fine frøkner viser hun hvor rå hun kan være. Sirkusteltet var fylt til randen, og folk stod på alle tre sidene for å få et glimt av det som definitivt var torsdagens store norske højdare. Er det mulig hun har vokst ut av småscenene til Øyafestivalen, og kan stå på Hovedscenen neste år? Ja, tipper jeg.Gabrielle Facebook